Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

VEFATININ 19.YILINDA  HAYDAR ALİYEV

VEFATININ 19.YILINDA  HAYDAR ALİYEV
REKLAM ALANI
12.12.2022
A+
A-

VEFATININ 19.YILINDA  HAYDAR ALİYEV

Bir 1 kişi görseli olabilir

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

 

VEFATININ 19.YILINDA  HAYDAR ALİYEV

Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığını elde etmesi ve milletler ailesinde saygın bir yer edinmesinin mimarı, ulu önder, Umummilli lider Haydar ALİYEV’in aramızdan ayrılışının üzerinden 19 yıl geçti.

Açıklama yok.

Cumhurbaşkanı merhum Haydar Aliyev, bütün ömrünü Azerbaycan halkına hizmetle geçirdi. Cumhurbaşkanlığı döneminde ise, müşterek vatan, engin milli tarih, milli edebiyat ve ülkenin parlak geleceği” gibi değerler etrafında ‘ahali’nin “millet” haline gelmesini sağladı.

Açıklama yok.

Cumhurbaşkanlığı görevine başlarken demişti ki, “Müstakil Azerbaycan ebedi olacaktır, sarsılmaz olacaktır, dönmez olacaktır ve Azerbaycan’ın bugünkü genç nesli gelecek Azerbaycan’ı daha da yükseklere kaldıracadır.”

Sağlığında Azerbaycan devletinin istikbalini sarsılmaz temeller üzerine inşa etti. Milletin birliğini gerçekleştirdi, huzuru, refahı artırdı. Azerbaycan’ı bölgenin ve dünyanın en saygın devleti haline getirdi.

Oğlu ve yolunun takipçisi şimdiki Cumhurbaşkanımız, Muzaffer Başkomutan İlham ALİYEV devraldığı bayrağı daha da yükseklere çıkardı. En önemlisi KARABAĞ’ın düşman işgalinden kurtarılması vasiyetini yerine getirerek sadece Azerbaycanlıların değil, bütün Türk dünyasının yüreğine su serpti.

TÜRKİYE AZERBAYCAN DERNEKLER FEDERASYONU (TADEF) olarak, vefatının 19.yılında Merhum Cumhurbaşkanımızı rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyoruz.

Fikirleri yolumuza ışık tutmaya devam edecektir.

Ruhu şad olsun.

YK Başkanı
Adalet TURAN

Açıklama yok.

REKLAM ALANI