Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN ’12 EYLÜL’ MESAJI

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN ’12 EYLÜL’ MESAJI
REKLAM ALANI
11.09.2021
A+
A-

Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

TÜSİKON Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, yayımladığı mesajda, darbelerin gelişmekte olan ülkeleri hedeflerinden alıkoymak için iç ve dış mihraklar tarafından tertiplenen kirli tezgahlar olduğunu söyledi.

Başkan Beşiktepe, “Geçmişte askeri darbelerle sık sık demokrasisi sekteye uğrayan ülkemiz, AK Parti dönemiyle liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur adımlarıyla bu makus talihini yenmiş ve tarihin seyrini değiştirmiştir. 41 yıl önce bugün, kendilerinden menkul ekonomik kaos, sosyal ve siyasal kaos çıkarılarak Türk demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 12 Eylül askeri darbesi yaşanmıştır.

Darbe sürecinde yaklaşık 650 bin kişi gözaltına alınmış, 1 milyon 683 bin kişi fişlenmiş, 14 kişi cezaevlerindeki açlık grevlerinde ölmüş, 171 kişi sorgularda ve cezaevi işkencelerinde can vermiş, 49 kişi idam edilmişti. 12 Eylül sabahı ülkemiz postal sesleriyle uyanmış, o güne kadar edindiği tüm demokratik kazanımlarını kaybetmişti. Yıllarca evlatlarını arayan, onları yaşlı gözlerle bekleyen, karanlığın başlangıcı olan 12 Eylül 1980 darbesini şiddetle kınıyorum” dedi.

12 Eylül askeri darbesinin, oluşturduğu olumsuz tablonun ve acı tecrübelerin yeni nesillere mutlaka aktarılması gerekliliğinin de önemine vurgu yapan Başkan Beşiktepe , “Seyyit Ahmed Arvasi’nin dediği gibi ‘Emperyalizmin ülkemizi din ve mezhep kılığındaki sızma faaliyetlerine karşı uyanık olunmalıdır.’
Allah bir daha bu millete; 27 Mayısları, 12 Eylülleri, 28 Şubatları, 15 Temmuzları yaşattırmasın. Demokrasimiz uğruna, ülkemiz uğruna şehit olanları saygı ve rahmetle anıyor, 40 yıl önceki karanlık geceyi sergileyenleri şiddetle kınıyorum. Rabbim bu ülkenin başına bir daha o karanlık günleri yaşatmasın. Yaşasın demokrasi, yaşasın kardeşlik” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI