Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU `NDAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU `NDAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
23.11.2023
A+
A-

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU `NDAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, nesillerin toplumsal hayata hazırlanmasında ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerimizin rolünün ve sorumluluğunun ne kadar büyük olduğu hepimizin malumudur. Milletimizin geleceği olan nesillerimizi eğiten, yetiştiren değerli öğretmenlerimiz kutsal bir görev icra ediyorlar.

Öğretmenlik; sorumluluğu ağır, fedakârlık ve sabır gerektiren, dünyanın en onurlu mesleğidir. Eğitimin temel gayesi; taze dimağları, evrensel değerlerin ışığında üretken, idealist, vatanına ve bayrağına bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur.

Eğitimin mimarı da öğretmendir. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız, eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer ile kaimdir. Tarihin her döneminde öğretmenlerine en üstün değeri veren bir medeniyetin mensupları olarak bizler de bu mukaddes mesleğin saygınlığının korunması için gayret göstermekteyiz.

Yüce Dinimiz İslam ilim öğrenme ve öğretmeye büyük önem vermiş; Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim “oku” hitabıyla başlamıştır. Mutluluk kaynaklarından biri de bilgidir, insan öğrendikçe ve öğrendiklerini başkalarına öğrettikçe mutlu olur, sevenleri artar ve ufku yücelir. Nitekim Peygamber Efendimiz (sav) “Bilmeyenlere ilim öğretmek sadakadır, sadakanın en faziletlisi de bir Müslüman’ın ilim öğrenmesi ve başkalarına öğretmesidir.”

“Ben ancak bir muallim/rehber olarak gönderildim” buyurarak öğretmenliğin, öğrenmenin ve öğretmenin önemine işaret buyurmuşlardır.
Öğretmenlik, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tomurcuk verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilendir.

Bizler, millî ve manevi değerlerine kıymet veren bir milletiz. Bu değerlerimizle nefes alıp veririz. Değerlerimiz; evimizde, iş yerimizde yaşadığımız her yerde hayatımıza şekil verir. Gözümüzün nuru yavrularımızı, bizim değerlerimizle yoğuran öğretmen, işte bu sebeple milletimizin gözünde üstün ve seçkin bir yere sahiptir. Bu vatanı emanet edeceğimiz yavrularımızı millî ve manevi değerlerimizle bilimin ışığında donatarak hiçbir fedakârlıktan çekinmeden yetiştirmeliyiz ki görevimizi layıkıyla yapmış olalım.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” ifadesi ise Türk Milleti’nin, öğretmenlerin ışığında yürüyen büyük bir millet olduğunu göstermektedir. Bu yürüyüşte vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven şuurlu nesiller yetiştiren öğretmenlere her zaman Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırkı yıl kölesi olurum” meşhur sözündeki gibi millet olarak minnettar kalacağız.

Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum. Fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimize göstermiş oldukları bu azim ve başarılarından dolayı da ayrıca saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI