Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU EV SAHİPLİĞİNDE TURKKON TÜRK DÜNYASINI BİR ARAYA GETİRDİ

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU EV SAHİPLİĞİNDE TURKKON TÜRK DÜNYASINI BİR ARAYA GETİRDİ
REKLAM ALANI
04.11.2023
A+
A-

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU EV SAHİPLİĞİNDE TURKKON TÜRK DÜNYASINI BİR ARAYA GETİRDİ

TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU ev sahipliğinde yapılan Birinci Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu birlik ve beraberlik kaynaşma ve tanışma toplantısına yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce kişi katıldı.

Açıklama yok.

Geçen Gün Başkent Ankara ilimiz Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Türkiye yüzyılında Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce kişinin katılımı ile 29 Ekim öncesinde muhteşem bir program yapıldı.

 

 

 

TÜRK Dünyasını bir araya getiren yemekli buluşmada. Bakanlar, Milletvekilleri, Siyasi Partilerinin Temsilcileri, Büyükelçilikler, konsolos ve ateşeler Sivil toplum kuruluşları dair bürokratları Cumhurbaşkanlığı danışman ve bürokratları sanat dünyasından isimler üniversitelerden dekanlar akademisyenler, Gazeteciler, İş İnsanlarını, Yurt dışından ve yurt içinden yüzlerce kişiyi bir araya getirdi,

Açıklama yok.
Turan ülküsüne hayatını adamışları ve Cumhuriyeti bize armağan edenlerimiz ve Ganire Pasayeva için saygı duruşu ile başlayan program istiklal Marşı’nın okuması ardından Aysel ÇOBAN tarafından Ganire Pasayeva için yazılan şiiri yorumlaması i ile duygusal boyutu zirveye taşıdı.

TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU nün açılış konuşması katılımcılar tarafından yoğun alkışlarla tamamlandı

TURKKON Genel Başkanı Murat Çobanoğlu konuşmasında şu başlıkların altını çizdi.

Açıklama yok.

KKTC ve Kerkük Türk “tür ve ebediyete kadar Türk kalacaktır.

Kırım kanayan yaramızdır. Gürcistan Türk yurdudur. Zengezur koridoru hayati önem taşıyor. Filistin’de insanlık suçu işleyen İsrail’i kınıyoruz. Bilim ve teknoloji ile köklerine inerek geleceğe damga vuracak yapıdır TURKKON. Bilim ve Teknolojiden Kültür ve sanata Tarım ve Hayvancılıktan spora Milli stratejilerden Ticaret Konseyine kadar her alanda yapılanma süreci yaşayan TURKKON Kadınlara verdiği. Önem ve duyduğu güven ile Geleceğimiz olan gençlerimize inancını buluşturan yapısı ile dünyaya TURKKON damgası vurmak üzere yola çıkmış kutlu. Turan davasının neferleri `nin adıdır.

Türkiye yüzyılında Turan asrında biz olma duygusu ile bugün sahaya indiğimizi ilan etmekten onur duyarız dedi.

Açıklama yok.

30 ilde görev alan yeni il başkanlarına yetki belgelerinin verilmiş ve yemin töreni i ile devam eden gece de samimi sohbetler ile finale gidildi. Türk ülkeleri Büyükelçiliklerimize gelen diaspora üyelerine ressam Mustafa KAYA` nin Türki yüzyılında Türk büyükleri temalı resim sergisini gezdiren TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU finalde Türk yurtlarından gelen öğrencilere destek vermek üzere yapılan müzayede bir de resim aldı.

Açıklama yok.

Katılımcıları masalarında ziyaret eden TURKKON yöneticileri bu davranışları ile taktirleri topladı. Çok başarılı bir etkinliğe imza atan TURKKON Genel Merkezi söylem ve eylemleri örtüşen bir tablo sergileyerek otoritelerden ilk etkinliğinde geçer not aldılar.

TURKKON Genel Başkanı Çobanoğlu, Bizim Yurt içinde ve Yurt dışında yapacağımız etkinlerimize start vermiş durumdayız bizleri takip etmeye devam edin. Dedi.

ABDULLAH YİĞİT-FATİH ÖZBEK- ANKARA

REKLAM ALANI