Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Tacikistan Dışişleri Bakanı’nın Türkmenistan’a resmi ziyareti

Tacikistan Dışişleri Bakanı’nın Türkmenistan’a resmi ziyareti
REKLAM ALANI
17.07.2023
A+
A-

 

 

 

Tacikistan Dışişleri Bakanı’nın Türkmenistan’a resmi ziyareti

 

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirodjiddin Muhriddin, 15-16 Temmuz 2023 tarihlerinde Türkmenistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

 

Ziyarette, Tacikistan Dışişleri Bakanlığı Başkanı Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. S. Mukhriddin, Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’dan Türkmenistan Devlet Başkanı’na en içten selamlarını ve başarı dileklerini iletti. Devlet Başkanlarının siyasi iradesi sayesinde Tacik-Türkmen işbirliğinin istikrarlı bir şekilde geliştiği ve bu yıl “derin stratejik ortaklık”ta yeni bir seviyeye ulaştığı kaydedildi.

 

 

 

Aşkabat’ta S. Mukhriddin, Türkmenistan Dışişleri Bakanı R. Meredov ile de görüşmelerde bulundu. BM, BDT, IFAS ve diğer uluslararası ve bölgesel kuruluşlar bünyesindeki ülkeler. Taraflar, bölgesel güvenlik ve Afganistan’daki durum konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmelerde, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Mayıs 2023’ün ilk yarısında Tacikistan’a yaptığı devlet ziyaretinin sonuçlarının uygulanmasına yönelik yol haritasına özel önem verildi. Bakanlar ayrıca, Hükümetlerarası Tacik-Türkmen Ticaret, Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Komisyonu’nun bu sonbaharda Duşanbe’de yapılacak bir sonraki toplantısının hazırlıklarını ele alarak, her iki tarafın da önümüzdeki yıllarda ikili ticareti artırma konusundaki kararlılığını yeniden teyit ettiler.

 

 

 

Dışişleri bakanlıkları başkanları, Orta Asya Devlet Başkanları Beşinci Yıldönümü İstişare Toplantısı ve IFAS Kurucu Ülkeler Başkanları Konseyi’nin 14-15 Eylül tarihlerinde Duşanbe’de yapılacak olağan toplantısının hazırlıklarını ayrıntılı olarak görüştüler. Bu bağlamda, yaklaşan Duşanbe üst düzey zirvelerinin niteliksel olarak bölgesel işbirliği geliştirme sürecini tamamlayacağına dair güven ifade edildi.

 

 

Resmi ziyaretin sonuçları, Tacik-Türkmen ilişkilerinin gerçekten stratejik doğasını doğruladı.

 

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan _

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Türkmenistan

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/12987/ofitsialnyi-vizit-ministra-inostrannykh-del-tadzhikistana-v-turkmenistan

 

 

REKLAM ALANI