Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Mikhail Murashko: Bütçe taslağında Birleşik Rusya halkının sağlık programındaki önemli olaylar dikkate alınıyor

Mikhail Murashko: Bütçe taslağında Birleşik Rusya halkının sağlık programındaki önemli olaylar dikkate alınıyor
REKLAM ALANI
16.10.2023
A+
A-

 

Mikhail Murashko: Bütçe taslağında Birleşik Rusya halkının sağlık programındaki önemli olaylar dikkate alınıyor

 

2023

2024 yılında sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için 1,3 trilyon ruble sağlandığını belirtti
Partinin program komisyonu toplantısında Sağlık Bakanı, 2022-2023’te programın etkinliğine ilişkin tüm göstergeleri Birleşik Rusya ve Sağlık Bakanlığı ile karşılaştırdık – bunların tamamen koordine edildiğini söyledi.

“Sağlığın Geliştirilmesi” devlet programını finanse etmek için, federal bütçe taslağı 2024’te 1,3 trilyon ruble, sonraki yıllar için ise 2025’te 1,34 trilyon ve 2026’da 1,29 trilyon ruble sağlıyor. Bunlardan 2024’te 289 milyar ruble birinci basamak sağlık hizmetlerine, bundan sonraki her yıl için sırasıyla 284 ve 177 milyar ruble tahsis edilecek” dedi.

Ayrıca bakana göre personel konusu hassas olmaya devam ediyor.

“Sağlık sistemi, modernizasyon, malzeme ve teknik temel, dijital devre – tüm bunlar personel bileşeni olmadan uygulanamaz, bu nedenle birinci basamak sağlık çalışanları ve merkezi bölge hastaneleri için sosyal ödemeler getiriliyor. Bugün 800 binden fazla sağlık çalışanını kapsıyor. Ciddi bir gelişme alanı görüyoruz – hemşirelik personeli, bu nedenle önümüzdeki yıllarda tıp fakültelerine kaydı artırmak için bir dizi önlem planlanıyor” dedi Mikhail Murashko.

Ayrıca diyabet programının uygulanmasına dikkat çekti.

“Glikozla ilgili tedarik ve lojistik konularında bir takım zorluklar vardı. Artık Roszdravnadzor bu sorunları alternatif tedarikçilerle çözdü. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 2024 yılında üretime geçmeyi planlıyor” diye sözlerini tamamladı Mikhail Murashko.

Partinin Devlet Duması seçimlerini kazandığı Birleşik Rusya’nın halk programı 351 madde içeriyor. Bunların uygulanması 2021’den 2025’e kadar planlanıyor. Belgenin oluşturulmasına ülke genelinde 2,5 milyondan fazla Rus katıldı. Bölge sakinleri önerilerini sosyal kurumlarda ve toplantılarda doldurulabilecek anketler aracılığıyla çevrimiçi olarak sundular.

Haziran 2023’te Birleşik Rusya, halkın programında 70’ten fazla değişiklik yaptı. Belgenin tüm bölümlerini tamamlıyorlar ve iki yeni bölümün ortaya çıkmasını sağlıyorlar: “Yeni bölgelerin geliştirilmesi” ve “Turizmin geliştirilmesi”.

Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetleri ile Kherson ve Zaporozhye bölgelerinde halk programının bölgesel bölümlerini oluşturmak için ön oylamayı kazananlar ve parti adayları, geçici geçici gözaltı merkezlerinde ve sosyal kurumlarda, avlularda ve işletmelerde toplantılar düzenlediler. Ayrıca “Birleşik Rusya”, içeriklerini yeni bölgelerin sosyo-ekonomik kalkınmasının ana hükümlerini düzenleyen Hükümet kararnamesi ile senkronize etti.

Yeni bölgelerde 3 bine yakın sosyal tesis restore edilecek. Bunlar 650 eğitim tesisi, 460 anaokulu, 100’den fazlası kırsal kesimde olmak üzere 600’e yakın sağlık tesisi. 275 yeni tıbbi araç tedarik edilecek, eğitim kurumlarının 16,5 bin yemekhanesi modernize edilecek, 385 okul otobüsü satın alınacak, 19,2 bin kilometre bölgesel yol, 12 bine yakın yerel yol standart hale getirilecek. Tüm bölgeler güvenilir bir şekilde hücresel iletişim ve dijital televizyonla kaplanacak ve 1,5 bin metrekare konut restore edilecek.

#Murashko
#halkın programı
#EP program komisyonu
#sağlık hizmeti
#birinci basamak sağlık hizmeti
#bölgeler
#bütçe
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/mihail-murashko-znachimye-meropriyatiya-narodnoj-programmy-edinoj-rossii-v-zdravoohranenii-uchteny-v-proekte-byudzheta

REKLAM ALANI