Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

“Küresel ölçekte yaşanan çok ciddi sıkıntılara rağmen, Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle tanıştırmayı sürdürüyoruz”

“Küresel ölçekte yaşanan çok ciddi sıkıntılara rağmen, Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle tanıştırmayı sürdürüyoruz”
REKLAM ALANI
31.01.2022
A+
A-

“Küresel ölçekte yaşanan çok ciddi sıkıntılara rağmen, Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle tanıştırmayı sürdürüyoruz”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “İlk günkü heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden, ülkemize ve can borcumuz olan aziz milletimize aşkla hizmet ediyoruz. Küresel ölçekte yaşanan çok ciddi sıkıntılara rağmen, Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle tanıştırmayı sürdürüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, tüm Trabzonlulara selam ve sevgilerini göndererek, İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kadroları olarak geçmişteki dava arkadaşlarından devraldıkları bayrağı her gün biraz daha yüceltmeye devam ettiklerini söyledi.

AK Parti gençliğinin başka hiçbir partide olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençler 2053’e hazır mıyız? Dimdik ayakta mıyız? Kimseye prim vermeden Teknofest gençliği olarak yola devam edeceğiz. Türkiye’ye daha fazla yatırım kazandırarak ülkemizi her gün biraz daha büyüterek, güçlendirerek, geçmişteki büyüklerimizin emanetine hakkıyla sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

“İNSANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEME SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Giresun merkezde ve Dereli ilçesinde parti teşkilatı ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini, inşasını tamamladıkları afet konutlarını, iş yerlerini, altyapı ve üstyapı projelerini Giresunluların istifadesine sunduklarını anımsattı.

Trabzon’da yine tarihî günlerden birini yaşadıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hep beraber ‘uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz, gece’ diyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta tam 20 yıldır kararlılıkla yürüyoruz. İlk günkü heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden, ülkemize ve can borcumuz olan aziz milletimize aşkla hizmet ediyoruz. Küresel ölçekte yaşanan çok ciddi sıkıntılara rağmen Türkiye’yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle tanıştırmayı sürdürüyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerini dahi derinden sarsan salgın sürecini en az hasarla atlatan ülkelerden biriyiz. Küresel ekonominin yüzde 3,4 küçüldüğü 2020 yılında biz yüzde 1,8 oranında büyüme kaydettik. Salgın şartlarına rağmen 2,7 milyon insanımıza yeni iş kapısı oluşturduk. Asgari ücretten, memur ve emeklilerimizin maaşlarında yaptığımız artışlara kadar her alanda insanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik.”

“MUHALEFETİN İSTİSMAR ARAÇLARINDAN BİRİNİ DAHA ELLERİNDEN ALDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Aralık’ta açıkladıkları tedbir paketiyle döviz kurundaki balonu söndürürken, muhalefetin istismar araçlarından birini daha ellerinden aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 225 milyar doları aşan rekor ihracat rakamını ülkenin salgın yönetimindeki başarısının bir tescili olarak değerlendirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Beklentilerimizi aşacağına inandığımız 2021 yılı büyüme rakamlarıyla ihracattaki başarımızı bir üst aşamaya taşıyacağız. Türkiye’yi, yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüterek, 2023 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Elbette ülkemiz için çalışırken, koştururken, yeni projeler ortaya koyarken Trabzon’u da ihmal etmiyor, Trabzon’a sırtımızı dönmüyoruz. Diğer 80 vilayetimiz gibi Trabzon’un da kalkınması, abat olması, bölgesinin üretim ve ticaret merkezi hâline gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefetin ne ülkeye dair bir hayalleri ne de milletin sıkıntılarına çözüm bulmak için bir niyetleri var. Sadece istismar etmenin, çamur atmanın, bahane bulmanın, milletimizin aklıyla, basiretiyle alay etmenin peşindeler. AK Parti’nin ulaştığı seviyelere, muhalefetin ne hayalleri ne de vizyonu ulaşabiliyor. Biz Türkiye’yi kalkındırmanın, daha da güçlendirmenin mücadelesini verirken, onlar gündelik meselelerin ardına takılıp kalıyorlar” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin uluslararası itibarını daha üst seviyelere taşımak için gayret gösterdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar yabancı büyükelçilere şikâyet dilekçesi yazıyorlar. Biz, milletimizi her alanda hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya çabalarken, onlar Ankara’da kimin nereye, nasıl oturacağının kavgasını veriyorlar. görüşünü paylaştı.

“SİYASETE YALAN BULAŞTIRMA HASTALIĞINDAN KENDİLERİNİ BİR TÜRLÜ KURTARAMADILAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz proje üretirken, icraat yaparken, milletimizin derdine çare ararken, onlar sadece ve sadece iftira peşinde koşuyor, çamur atıyor, yalan ve bühtan saçıyor. Ellerine tutuşturulan her kağıt parçasını belge zannedip devletin kurumlarını kötülemekten, ülkemizin vizyon projelerine çamur atmaktan başka bir yol ve yöntem bilmiyorlar. CHP’li belediyelerde yolsuzluk, ahlaksızlık, beceriksizlik, hırsızlık had safhaya çıkmışken, bu rezilliklerle yüzleşmek yerine, asılsız iddia ve ithamlarla yatırımlarımızı engellemeye çalışıyorlar. Biz bunların yalanlarını yüzlerine çarpmaktan, mahkeme salonlarında iftiralarını çürütmekten bıktık ama Bay Kemal ve yoldaşları, yandaşları her gün yeni bir yalanla rezil olmaktan hiç usanmadı. Şimdiye kadar onlarca kez hem bize hem de bakan arkadaşlarımıza tazminat ödemeye mahkûm oldular, ancak siyasete yalan bulaştırma hastalığından kendilerini bir türlü kurtaramadılar. Ulaştırma ve Enerji Bakanlarımız yaptıkları açıklamalarla, Bay Kemal’in attığı son iftiralara cevabı en güzel şekilde verdiler. Biz de bu şahsın ahlaksız isnatlarıyla avukatlarımız aracılığıyla hukuki yollara başvurduk. Sadece siyasette değil, mahkeme önünde de bu müfterinin iftiralarını boşa çıkartacak, çürütecek, hakikatleri tek tek yüzüne çarpacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak, kendi siyasi ikbalini, ülkenin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören bir siyaset anlayışını kabul etmediklerinin altını çizdi.

“SİYASİ GELECEKLERİNİ, DIŞ GÜÇLERİN İCAZETİNE BAĞLAMASI GERÇEKTEN UTANÇ VERİCİ”

Türkiye’nin kaybetmesi pahasına gelecek hesapları yapılmasını ahlaki ve insani bulmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle iktidara giden yolun sandık yerine yabancı devletlerin kapısında aranmasını, demokrasimiz adına çok tehlikeli görüyoruz. Kendi milletlerinin hak ve hukukunu savunmak için ülkemizde görevlendirilen büyükelçilerin, özellikle muhalefet tarafından arzuhal makamına dönüştürülmesi, Türkiye’nin bağımsızlığı adına vahim bir durumdur. Hele hele ağızlarını her açtıklarında, ‘Atatürk’ün partisiyiz’ diye övünenlerin, siyasi geleceklerini, dış güçlerin icazetine, yardımına, ihsanına bağlaması gerçekten utanç vericidir.”

Türkiye’yi ve Türk demokrasisini böyle bir duruma düşürmeye, kimsenin, hiçbir siyasetçinin hakkının bulunmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklal ve istikbali uğrunda gencecik evlatlarını Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda şehit veren bir millette, böyle bir zilleti kimse reva göremez” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve ittifak ortaklarının, bir an önce kendilerine çeki düzen vermesi, içinde debelendikleri bu zillet çukurundan kurtulmanın yollarını araması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’ye oy vermiş, Gazi’nin hürmetine bu partiye destek olmuş tüm vatandaşlarımın da bizimle aynı beklentide olduğunu biliyorum. Zira Bay Kemal’in elinde CHP’nin rotasını tamamen kaybetmesi, millet ve memleket düşmanlarının aparatı hâline gelmesi, en çok CHP’li seçmeni rencide ediyor. ‘Gazi’nin partisi’ diyerek oy verdikleri partinin, Batı muhipleri cemiyetine dönüşmesi, millî meselelerin hiçbirinde onurlu bir duruş sergileyememesi, en fazla onların başını yere eğiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bay Kemal ve yoldaşlarının iş bilmezliğinden, beceriksizliğinden her gün bir yenisi patlayan skandallarından bizim gibi, CHP’liler de nasıl biz rahatsız oluyorsak onlar da rahatsız oluyor. Çünkü bu ilkesizlik, bu omurgasızlık ne Türk demokrasisine ne siyaset müessesesine ne de Gazi Meclisimizin haysiyetine asla yakışmıyor. İnşallah 2023 seçimlerinin Türk siyasetinin yanı sıra CHP’nin de bu kamburdan kurtuluşuna vesile olacağına inanıyorum.”

“SİYASET YAPIŞ TARZIMIZLA MUHALEFETİN SİYASİ ANLAYIŞI ARASINDA UÇURUM VAR”

Muhalefetin gündemiyle kendi gündemleri arasında dağlar kadar fark bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim siyasi tasavvurumuzla, bizim siyasete bakış açımızla, bizim siyaset yapış tarzımızla muhalefetin siyasi anlayışı arasında çok derin uçurumlar var” sözlerini sarf etti.

Kendilerinin, gönüller yapmak, gönülleri fethetmek, gönüllerde taht kurmak için çalışan bir kadro olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetinin merkezine ahlakı, erdemi, vatan, millet sevgisini koyan, kökü mazide, gözü atide olan bir geleneğin temsilcileri olduklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim siyasetimiz kuşatıcı, kucaklayıcı, farklılıklara değil, ortak değerlere odaklanan siyaset biçimidir. Siyasetimiz, 84 milyonun her bir ferdinin ebedi ve ezeli kardeşliği üzerine kuruludur. Ecdadın bedel ödeyerek, daha 15 yaşında fidan gibi delikanlıları toprağa vererek emanet ettiği bu cennet vatanı canımızdan daha aziz görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu millete sevdalı olduklarını, ne yapıyorlarsa gençler, kadınlar, çiftçiler, sanayiciler, işçiler ve üreticiler için yaptıklarını aktardı.

Her alanda daha güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak için mücadele ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batıda ne varsa doğuda da aynısı olsun, kuzeyde ne varsa güneyde de aynısı olsun, 84 milyonun hepsi aynı standarda kavuşsun” diye çalıştıklarını belirtti.

“SON 19 YILDA TRABZON’A TOPLAM 45 MİLYAR LİRA TUTARINDA YATIRIM YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 yılda Trabzon’a toplam 45 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını söyledi. Trabzon’da 3 bin yeni derslik ve 9 bin 212 kişilik yükseköğrenim yurt binaları hizmete açtıklarını, ikinci devlet üniversitesini faaliyete geçirdiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki hizmetlere dair şu bilgileri verdi: “41 bin seyirci kapasiteli stadyumu, gençlik merkezlerini, spor salonlarının yüzme havuzu, tenis kortları gibi birçok farklı branşta toplam 90 spor tesisini hizmete sunduk. Sosyal yardımlarda son 19 yılda Trabzon’a toplam 2,6 milyar lira tutarında ödenek aktardık. Toplam 1168 yataklı 15 hastanenin olduğu 54 sağlık tesisi yaptık. Of ve Tonya devlet hastaneleri ile 900 yataklı Trabzon Şehir Hastanemizin yapımları sürüyor. Bu üç hastanemizin tamamlanmasıyla Trabzon’un hastane yatak sayısı 1050 ilaveyle toplam 2 bin 218 yatak kapasitesine ulaşacak. Bunların yanı sıra Trabzon için 10 sağlık tesisi projemiz daha bulunuyor. Trabzon’da TOKİ eliyle 7 bin 991 konut ile 90 sosyal donatı alanını tamamlayıp hizmete açtık. Toplam 863 konut, 115 dükkân ve iş yerinin yapımına devam ediyoruz. Şehrimizde dört millet bahçesi projemiz var. Akçaabat ve Vakfıkebir millet bahçemiz ile Avni Aker eski stat yerinde yaptığımız millet bahçemizin birinci etabını sizlerin hizmetine sunduk. Avni Aker Millet Bahçemizin ikinci etabının ve Çarşıbaşı Millet Bahçemizin proje çalışmalarına devam ediyoruz.”

“TRABZONSPOR ZAMAN TÜNELİ’Nİ KURUYORUZ”

Trabzonlular ve Trabzonspor arasındaki bağın ne kadar güçlü olduğunu çok iyi bildiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi buradan bir müjdemizi sizinle paylaşmak istiyorum; Trabzon’umuzun, Trabzonsporlu taraftarların tek yürek olduğu, zaferlerle dolu şanlı tarihinin yazıldığı Avni Aker Stadı yerinde yaptığımız millet bahçesinin ikinci etabında tarihî bir projeyi hayata geçiriyoruz. Trabzonspor’umuzun başarılarının, zaferlerinin tüm ziyaretçilere gösterileceği Trabzonspor Zaman Tüneli’ni kuruyoruz. 410 metrekarelik müze ve sergi alanları, fuaye alanı, dört boyutlu salonu ve hatıra, hediyelik eşya mağazaları olacak. Yine Trabzonspor’un tarihî başarıları dört boyutlu olarak şehrimize gelen misafirlere gösterilecek. Şehrimiz ve Trabzonspor’umuz açısından bir vizyon projesi olacak bu yatırımın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Uzungöl ve Ayder’in sadece Trabzon’un değil, Türkiye’nin dünya çapındaki en önemli sembolleri arasında olduğunu, bu nedenle her iki yeri de korumaya aldıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzungöl Özel Çevre Koruma Projemizin ilk etabını 100 milyon liralık yatırımla tamamladık. Bu güzel gölümüzü besleyen dereleri sürekli izliyor, herhangi bir azalmaya ve kirlenmeye izin vermiyoruz. Yaptığımız meydan düzenlemesiyle Uzungöl’ün cazibesini artırdık. Yaylalarımızla ilgili koruma, güzelleştirme çalışmalarını da kesintisiz sürdürüyoruz” dedi.

“ZİGANA TÜNELİ’Nİ BU YILSONUNA KADAR BİTİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’a 2002 yılına kadar 73 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, bunu toplamda 267 kilometreye çıkarttıklarını belirterek, Trabzon’da yapımı devam eden ve yılsonuna kadar tamamlanacak yol çalışmalarını anlattı.

Doğu Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısı olan Zigana Tüneli ve bağlantı yollarında 24 saat vardiya esasıyla çalışmaların sürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların bu yılsonuna kadar bitirileceğini bildirdi.

Sürmene, Of, Vakfıkebir ve Arsin ilçelerine yeni balıkçı barınakları yaptıklarını, Trabzon Yat Limanı’nı inşa ettiklerini, Trabzon Limanı’nı onardıklarını, Beşikdüzü’ndeki sahil taksimatında sona geldiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Son 19 yılda tamamladığımız tesisler ve Atasu Barajı ile Trabzon’a yıllık 60 milyon metreküp içme suyu temin ediyoruz. İnşaat çalışmalarına devam ettiğimiz içme suyu arıtma tesisi ve 91 kilometre uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Trabzon şehir merkezine yıllık 73 milyon metreküp içme suyu sağlamış olacağız. Trabzon’da toplam 109 adet taşkın koruma tesisi yaptık, 14 adedinin yapımı devam ediyor. Trabzonlu çiftçilerimize toplam 2,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayide şehrimize bir yeni organize sanayi bölgesi, bir endüstri bölgesi, bir teknopark ve iki AR-GE merkezi kurduk. Trabzonlu işverenlere 2,2 milyar lira tutarında prim teşviki verdik. Trabzon ve 11 ilçemize doğal gaz arzı sağladık. Seneye Tonya ve Çarşıbaşı’na, Düzköy ve Şalpazarı’na ise birkaç yıla kadar doğa gaz arzı sağlıyoruz. Özetin özeti diyebileceğimiz tüm bu devasa yatırımları CHP’ye, CHP’nin sabotajlarına, yalanlarına, CHP’nin engelleme çabalarına rağmen yaptık. Son 19 yılda neyi başardıysak milletimizle gönül gönüle vererek başardık. Siz bizi desteklediniz, siz bize dua ettiniz, siz bize sahip çıktınız biz de zorluklara aldırmadan sizlere hep aşkla sevda ile hizmet ettik. Şimdi önümüzde son 20 yılın en kritik kavşağı var. 2023 seçimleri Türkiye’nin kader seçimi olacaktır. Ülkemizin kazanımlarını koruması, milletimizin geleceğine güvenle istikbale huzur içerisinde yürümesi sizlerin vereceği mücadeleye bağlıdır. Muhalefetin çapsızlığı, beceriksizliği artık sıradan hâle gelen fiyaskoları bizi asla rehavete sürüklememelidir. Biz buralara başkalarıyla rekabet ederek değil, hep kendimizle yarışarak, kendi rekorlarımızı kırarak geldik. Bundan sonra da aynen bu rekorları yenileyeceğinize inanıyorum.”

Tüm Haberler

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/135515/-kuresel-olcekte-yasanan-cok-ciddi-sikintilara-ragmen-turkiye-yi-tarihinin-en-buyuk-yatirim-hamleleriyle-tanistirmayi-surduruyoruz-

 

REKLAM ALANI