Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Kazakistan Cumhuriyeti’nde Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri açılış törenine katılım

Kazakistan Cumhuriyeti’nde Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri açılış törenine katılım
REKLAM ALANI
27.08.2023
A+
A-

 

Kazakistan Cumhuriyeti’nde Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri açılış törenine katılım

.2023 , Kazakistan

25 Ağustos’ta Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu salonunda “Astana Operası” Barış ve Ulusal Birlik Kurucusu, Milletin Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon ve Tacikistan Devlet Başkanı’nın katılımıyla gerçekleşti. Kazakistan Cumhuriyeti Kasim-Jomart Tokaev, Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri’nin açılış töreni Kazakistan Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi.

 

 

 

Kültür programının başlamasından önce Tacikistan ve Kazakistan devlet başkanları, Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu “Astana Operası” girişinde Tacikistan halk sanatları sergisini ziyaret etti.

Sergide Tacik sanatçıların ürünleri, çok sayıda sanatsal resim ve fotoğraf, milli kıyafet örnekleri üst düzey konuklara sunuldu.

Devlet başkanları izledikten sonra sanatçının sanatını büyük beğeniyle karşıladılar.

Kazakistan Cumhuriyeti Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri onuruna düzenlenen kültürel etkinlik, Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı ve Kazakistan Cumhuriyeti İdaresi Başkan Yardımcısı tarafından açıldı.

 

 

 

 

 

Bu önemli kültürel etkinliğin organizasyonu ve gerçekleştirilmesindeki kapsamlı destekleri için Devlet Başkanları Sayın Emomali Rahmon ve Sayın Kasım-Jomart Tokaev’e derin şükranlarımızı sunduk.

Kazakistan Cumhuriyeti’nin büyük şehirlerinde (Astana, Almatı ve Çimkent) Tacik kültürü günleri, bu girişimle gerçekleştirilen, ülkelerin devlet bağımsızlığı yıllarında bu düzeydeki ilk büyük ölçekli kültürel ve insani girişimdir. ve iki dost ülkenin liderlerinin doğrudan desteği.

Bugün Tacikistan ile Kazakistan arasındaki çok yönlü dostane ilişkilerin karşılıklı anlayış, karşılıklı saygı ve güven ruhuyla Tacikistan ve Kazakistan ülke ve halklarının yararına sürekli olarak gelişmesi iyi bir şeydir.

 

 

 

 

Ülke Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’un Kazakistan’a yaptığı çalışma ziyareti sırasında ve Kazakistan Cumhuriyeti’nin Tacikistan Kültür Günleri çerçevesinde 24-29 Ağustos tarihleri ​​arasında Astana, Almatı ve Çimkent şehirlerinde konser verildiğini belirtmekte fayda var. programlar, sanatçı sergisi, fotoğraf ve resim sergisi, Tacik ulusal kostümleri, sanatsal ve tarihi filmler gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

Kültür Günleri kapsamında Astana ve Almatı’da iki ülkenin bilimsel ve yaratıcı aydınlarının temsilcilerinin katıldığı yuvarlak masa toplantıları ve toplantılar düzenlendi.

Kültür Günlerinin iki halkın maneviyatının zenginleşmesine ve Tacik-Kazak halkları arasındaki geleneksel dostane bağların genişletilmesine katkıda bulunacağı güvencesi verildi.

Kazakistan Cumhuriyeti’nde Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Günleri’nin törensel açılışında, Tacik sanat ustaları ve sanatçılarının katıldığı, unutulmaz ve iki ülke arasındaki dostluğu simgeleyen muhteşem ve renkli bir program konuklara sunuldu.

Tacik sanat ustalarının konser programı konuklar ve Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşları tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Konuyla ilgili materyaller:
Tacikistan ile Kazakistan arasındaki en üst düzeydeki ilişkilere ilişkin diğer materyaller
Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31354?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI