Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

İŞ İNSANI MUSTAFA SUNGUR ÜLGER `DEN 19 MAYIS MESAJI

İŞ İNSANI MUSTAFA SUNGUR ÜLGER `DEN 19 MAYIS MESAJI
REKLAM ALANI
18.05.2023
A+
A-

İŞ İNSANI MUSTAFA SUNGUR ÜLGER `DEN 19 MAYIS MESAJI

İş İnsanı Mustafa Sungur Ülger, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mustafa Sungur Ülger, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz. Bunu sizlerle paylaşmaktan onur ve mutluluk duyuyorum.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. Yok, edilmek istenen Yüce Milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’nın, Aziz Milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.

19 Mayıs’ta başlayan süreç, Cumhuriyet’in ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin geride kalan yılları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefinin gerçekleşmesidir.

Gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim almaları, bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel açıdan her türlü gelişimi takip etmeleri, kendi değerlerimizin yanı sıra dünya ile bütünleşerek kendilerini geliştirmeleri için her türlü olanağı sunma adına valilik olarak elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymaktayız. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve kültürüne sahip çıkan toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Amasya’daki gençlerimizin de yaşamın her alanında sergiledikleri başarılarıyla iftihar ediyoruz. Gençlerimizden beklentimiz, güçlü bir dayanışma içerisinde, var güçleriyle çalışmaya devam etmeleri ve eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamalarıdır. Sizleri bu günlere getirmek için büyükleriniz, anne ve babalarınız büyük fedakârlıklarda bulunmuşlardır. Ülkemizi ve toplumumuzu daha ileriye taşımak için siz gençlerimize önemli görev ve sorumluluk düşmektedir. Sizlere duyulan güvenin bilinciyle, şanlı tarihimiz, yüksek milli kültür ve değerlerimizin ışığında en iyi şekilde yetişmeniz, İlimize, ülkemize ve insanlığa yararlı bireyler olabilmeniz en büyük beklentimizdir.

Geleceğe güvenle bakmamızın nedeni, gençlere olan güvenimizden kaynaklanıyor. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, muhterem gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Amasyalı hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI