Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

İlham Aliyev, Suudi Arabistan Enerji Bakanı başkanlığındaki bir heyeti kabul etti

İlham Aliyev, Suudi Arabistan Enerji Bakanı başkanlığındaki bir heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
14.01.2022
A+
A-

İlham Aliyev, Suudi Arabistan Enerji Bakanı başkanlığındaki bir heyeti kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanı Prens Abdul Aziz bin Salman Al Saud başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şunları söyledi:

– Sayın Bakan, tekrar hoş geldiniz. Ülkemiz, ortaklığımız ve kardeşlik ilişkilerimiz için önemli olan bu etkinliğe katılmaya zaman ayırdığınız için gerçekten çok mutluyum. Majesteleri Kral’a ve Majesteleri Veliaht Prens’e en iyi selamlarımı bir kez daha iletmenizi rica ediyorum.

Ülkenizin liderleriyle yaptığım görüşmeleri ve kardeş Suudi Arabistan’a yaptığım sayısız ziyaret sırasında bana gösterilen büyük misafirperverliği hatırlıyorum. Konuşmamda belirttiğim gibi, işgal yıllarında Suudi Arabistan’ın Azerbaycan’a verdiği desteğin devam etmesinden dolayı minnettarlığımı ifade etmek isterim. Bunu gerçekten takdir ediyoruz ve bunu gerçek kardeşliğin, dayanışmanın ve gerçek desteğin bir göstergesi olarak görüyoruz. Elbette uluslararası kuruluşlar, BM, İslam İşbirliği Teşkilatı ile ortak çabalarımız, topraklarımızın işgalinde adaleti sağlamak için Azerbaycan halkı tarafından çok takdir edilmektedir. Topraklarımızın işgalden kurtarılması artık ülke için yeni bir fırsat, bölgede büyük bir jeopolitik değişim. İkinci Karabağ Savaşı’ndaki zaferimiz, elektrik üretimi de dahil olmak üzere bölgesel işbirliği ile belirlendi. özellikle yenilenebilir enerji alanında yeni işbirliği fırsatları yaratıyor. Planlarımız ve potansiyelimiz hakkında zaten konuştum. Bu önemli altyapı projesinin uygulanması sırasında şimdiden geleceğe bakabileceğimizi ve büyük potansiyelimizi kullanarak çabalarımızı maksimum düzeyde nasıl koordine edebileceğimizi düşünebileceğimizi düşünüyorum. Bakanımızla yakın bir ilişkiniz olduğu için çok mutluyum. OPEC+ formatında ve ikili ilişkiler alanındaki temaslarınız hakkında beni düzenli olarak bilgilendiriyor. Bakanımızla yakın bir ilişkiniz olduğu için çok mutluyum. OPEC+ formatında ve ikili ilişkiler alanındaki temaslarınız hakkında beni düzenli olarak bilgilendiriyor. Bakanımızla yakın bir ilişkiniz olduğu için çok mutluyum. OPEC+ formatında ve ikili ilişkiler alanındaki temaslarınız hakkında beni düzenli olarak bilgilendiriyor.

Yatırımcıları cezbetme hedefimize ulaştığımızı takdir ediyorum ve bu yatırımcının bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri ve kardeş ülke olmasından şahsen memnunum. Bu bizim için ve gelecekteki işbirliğimiz için çok önemli. Bizi ziyaret etmek için daha fazla zamanınız olacağına eminim. Bahsettiğiniz gibi, bu sizin Azerbaycan’a ilk ziyaretiniz. umarım seni daha çok görürüz. Yeniden hoşgeldiniz.

Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman Al Saud, ülkemizi ziyaretinden memnun olduğunu söyledi. Konuk, kendisinin ve heyetinin Bakü’de aktif olarak çalıştığını vurguladı ve karşılıklı işbirliğinin daha da genişletileceğini söyledi. Abdul Aziz bin Salman Al-Suud, yakın gelecekte bir işbirliği anlaşması taslağının sunulmasını umduğunu dile getirdi.

İlişkilerin başarılı bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanı, Khizi-Abşeron Rüzgar Santrali’nin temel atma töreninin önemini vurguladı ve verimlilik, yenilenebilir enerji ve diğer yönler konusundaki görüşlerimizin örtüştüğünü memnuniyetle kaydetti.

kaynak:https://president.az/az/articles/view/55249

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanı Prens Abdul Aziz bin Salman Al Saud başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şunları söyledi:

– Sayın Bakan, tekrar hoş geldiniz. Ülkemiz, ortaklığımız ve kardeşlik ilişkilerimiz için önemli olan bu etkinliğe katılmaya zaman ayırdığınız için gerçekten çok mutluyum. Majesteleri Kral’a ve Majesteleri Veliaht Prens’e en iyi selamlarımı bir kez daha iletmenizi rica ediyorum.

Ülkenizin liderleriyle yaptığım görüşmeleri ve kardeş Suudi Arabistan’a yaptığım sayısız ziyaret sırasında bana gösterilen büyük misafirperverliği hatırlıyorum. Konuşmamda belirttiğim gibi, işgal yıllarında Suudi Arabistan’ın Azerbaycan’a verdiği desteğin devam etmesinden dolayı minnettarlığımı ifade etmek isterim. Bunu gerçekten takdir ediyoruz ve bunu gerçek kardeşliğin, dayanışmanın ve gerçek desteğin bir göstergesi olarak görüyoruz. Elbette uluslararası kuruluşlar, BM, İslam İşbirliği Teşkilatı ile ortak çabalarımız, topraklarımızın işgalinde adaleti sağlamak için Azerbaycan halkı tarafından çok takdir edilmektedir. Topraklarımızın işgalden kurtarılması artık ülke için yeni bir fırsat, bölgede büyük bir jeopolitik değişim. İkinci Karabağ Savaşı’ndaki zaferimiz, elektrik üretimi de dahil olmak üzere bölgesel işbirliği ile belirlendi. özellikle yenilenebilir enerji alanında yeni işbirliği fırsatları yaratıyor. Planlarımız ve potansiyelimiz hakkında zaten konuştum. Bu önemli altyapı projesinin uygulanması sırasında şimdiden geleceğe bakabileceğimizi ve büyük potansiyelimizi kullanarak çabalarımızı maksimum düzeyde nasıl koordine edebileceğimizi düşünebileceğimizi düşünüyorum. Bakanımızla yakın bir ilişkiniz olduğu için çok mutluyum. OPEC+ formatında ve ikili ilişkiler alanındaki temaslarınız hakkında beni düzenli olarak bilgilendiriyor. Bakanımızla yakın bir ilişkiniz olduğu için çok mutluyum. OPEC+ formatında ve ikili ilişkiler alanındaki temaslarınız hakkında beni düzenli olarak bilgilendiriyor. Bakanımızla yakın bir ilişkiniz olduğu için çok mutluyum. OPEC+ formatında ve ikili ilişkiler alanındaki temaslarınız hakkında beni düzenli olarak bilgilendiriyor.

Yatırımcıları cezbetme hedefimize ulaştığımızı takdir ediyorum ve bu yatırımcının bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri ve kardeş ülke olmasından şahsen memnunum. Bu bizim için ve gelecekteki işbirliğimiz için çok önemli. Bizi ziyaret etmek için daha fazla zamanınız olacağına eminim. Bahsettiğiniz gibi, bu sizin Azerbaycan’a ilk ziyaretiniz. umarım seni daha çok görürüz. Yeniden hoşgeldiniz.

Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman Al Saud, ülkemizi ziyaretinden memnun olduğunu söyledi. Konuk, kendisinin ve heyetinin Bakü’de aktif olarak çalıştığını vurguladı ve karşılıklı işbirliğinin daha da genişletileceğini söyledi. Abdul Aziz bin Salman Al-Suud, yakın gelecekte bir işbirliği anlaşması taslağının sunulmasını umduğunu dile getirdi.

İlişkilerin başarılı bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanı, Khizi-Abşeron Rüzgar Santrali’nin temel atma töreninin önemini vurguladı ve verimlilik, yenilenebilir enerji ve diğer yönler konusundaki görüşlerimizin örtüştüğünü memnuniyetle kaydetti.

REKLAM ALANI