Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

HALFETİ BELEDİYE BAŞKANI ŞEREF ALBAYRAK `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

HALFETİ BELEDİYE BAŞKANI ŞEREF ALBAYRAK `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
REKLAM ALANI
16.03.2024
A+
A-

HALFETİ BELEDİYE BAŞKANI ŞEREF ALBAYRAK `DAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

 

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Şehitler Günü’nü idrak etmenin onuru ve gururunu yaşıyor; Çanakkale geçilmez dedirten, şehadet şerbetini içerek feda-i can eyleyen tüm şehitlerimizi milletçe minnet, rahmet ve saygı ile anıyoruz.

Çanakkale; askerine, ‘taarruzu değil, ölmeyi’ emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin yanı sıra, onların yanında omuz omuza mücadele veren ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin, taktik ve dehanın zaferidir.

Tarihimizin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu destan, tüm dünyaya “Çanakkale geçilmez” gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Aziz Türk Milleti’nin varlığını yeniden ortaya koymuştur.

Çanakkale’de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci Kurtuluş Savaşı’nda da meşale olmuş, bütün fertleri ile el ele veren milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır.

Milli mücadele inancının ve ruhunun ilk meşalesinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’nden 109 yıl sonra da milletimiz, aynı inanç, ruh ve kararlılıkla geçmişine, bugününe ve geleceğine sahip çıkmaya; bir yandan Cumhuriyetimizi istikbale, Türkiye Yüzyılı hedefine, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan da bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bize yurt olmasını, yurt olarak kalmasını sağlayan tüm Türk Büyüklerini, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, destansı kahramanlıklarının, eşsiz fedakârlıklarının tüm gençlerimize örnek olmasını diliyorum.

Ruhları şad olsun.

Aziz Milletimiz ebediyen var olsun.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI