Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümü onuruna düzenlenen askeri geçit törenine katılım

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümü onuruna düzenlenen askeri geçit törenine katılım
REKLAM ALANI
09.09.2023
A+
A-

 

 

 

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümü onuruna düzenlenen askeri geçit törenine katılım

/2023 , Duşanbe şehri

8 Eylül’de, ülkenin başkentinin “İstiqlol” meydanında, barışın ve ulusal birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon’un katılımıyla bir askeri geçit töreni düzenlendi. Devlet bağımsızlığının 32. yıldönümü ve Tacikistan Silahlı Kuvvetlerinin kuruluşunun 30. yıldönümü onuruna.

 

 

Kutsal bayramın kutlanması, Silahlı Kuvvetler’in yaklaşık 20.000 askeri personelinin, kolluk kuvvetleri personelinin – Anavatan’ın bağımsızlığının savunucuları, egemen devletin sınırları ve kanun ve düzenin savunucularının ciddi bir atmosferde geçmesiyle başladı. .

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanı Sayın Ordu Generali Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Meclisi Ulusal Meclis Başkanı, Şehir Başkanı tarafından karşılandı. Duşanbe Muhterem Rustam Emomali ve Tacikistan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Albay General Sherali Mirzo, başkentin Bağımsızlık Meydanı’nda.

Saygıdeğer Devlet Başkanı Emomali Rahmon’u karşılamak için Hava Askeri Orkestrası’nın özel personeli “Gururun Gururu” başlıklı bir tören müziği seslendirdi.

Büyük tören, Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Bayrağının mekana tanıtılmasıyla başladı.

Devlet Bayrağının Tacikistan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinde özel bir statüye sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Ordunun kalıcı bir ritüeli olan Milli Ordu’da tüm siyasi ve kültürel etkinliklerin başlangıcı, Devlet Bayrağının tanıtılmasıyla başlar.

 

 

Askeri geçit töreni öncesinde, Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı Tedarik ve Yönetim Alayı şeref kıtası askerleri, askeri geçit törenine katılanların önünde kutsal bir sembol olarak Tacikistan Cumhuriyeti Devlet Bayrağını taşıdı. ve onları takımların ön saflarına yerleştirdik.

Daha sonra Tacikistan Cumhurbaşkanı, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı General Emomali Rahmon, Tacikistan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Albay General Sherali Mirzo, askeri birliklerin hazır olduğunu bildirdi. askeri geçiş için.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, personeli selamlayarak devletin bağımsızlığının 32. ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutladı.

Anlamlı bir konuşma yapan Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, bağımsız devletin kazanımlarının korunması ve bu cennet ülkenin barış dolu atmosferinden bahsetti.

Her şeyden önce, Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, Tacikistan’ın tüm soylu halkını, Silahlı Kuvvetler personelini, diğer askeri yapıları, kolluk kuvvetlerini ve askeri geçit törenine katılanları – subaylar ve askerler – bu iki büyük onuruna içtenlikle tebrik etti. Bayram.

 

 

Aziz Tacikistan’ımızın, halkın bin yıllık hayali olan bağımsızlık ve özgürlük hayaline kavuştuğu ilk günlerde dahi, yerli ve yabancı hain ve hainlerin entrika ve komploları nedeniyle korkunç ve çok ağır bir darbeyle karşı karşıya kaldığı vurgulandı. tarihte – empoze edilen bir iç savaş.

“Ülkemizin insanı, sonsuz bilgeliği ve güçlü kararlılığı sayesinde bu trajik sınavdan geçerek, bağımsızlık bayrağı altında birleşebileceğini, ülkesine sahip çıkabileceğini, vatanını her türlü sorun ve imtihandan kurtarabileceğini millete göstermiştir. ve onu müreffeh ve ilerici hale getirin”, diye ifade etti ülkenin Saygıdeğer Başkanı Emomali Rahmon.

Tacikistan’ın minnettar halkı ve ülkenin Hükümeti, barışı, toplumun ve devletin güvenliğini koruma, sınırları ve toprağı koruma kutsal misyonunu yerine getirmek için ülke ordusunun vatansever hizmetinden ve cesaret ve cesaretinden gurur duyuyor. Bağımsız devletlerinin ve bu yolda canlarını feda eden gençlerin güzel ismine her zaman saygı duyulmuştur.

Ülke Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, ülkenin Devleti ve Hükümetinin bağımsızlık döneminin başlangıcından bugüne kadar tüm kaynak ve fırsatları kullanarak bölgenin karmaşık ve hassas durumunu dikkate alarak ve Modern dünya, Silahlı Kuvvetlerin savaşa hazır olma düzeyini ve ülkenin savunma kapasitesini artırmak için tüm önlemleri hayata geçirmektedir.

 

 

 

 

Ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin liderleri, diğer askeri yapıları ve kolluk kuvvetleri, dünyanın karmaşık siyasi koşullarında devlet sınırlarının güvenilir bir şekilde korunmasını, toplumun ve devletin güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri almakla yükümlüdür, Halkın barış içinde yaşaması ve birliklerin savaşa hazırlığının üst düzeyde tutulması için gerekli tedbirlerin uygulanması.

Ülkenin Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Silahlı Kuvvetler personelinin ve kolluk kuvvetlerinin, devletin ilerlemesi ve Anavatan’ın refahının ancak barış ve huzur, siyasi istikrar ve güvenlik ile mümkün olabileceğini her zaman hatırlamaları gerektiğini vurguladı. toplum ve devlet.

Konuşmanın sonunda Devlet Başkanı, bağımsız Tacikistan Silahlı Kuvvetlerinin subay ve askerlerinin askerlik yeminine, devletine, milletine ve Anavatanına bağlılığını, görev ve sorumluluklarını sürdüreceğini kendinden emin bir şekilde ifade etti. onların kutsal misyonu, yani Anavatan’ın bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak, devletin sınırlarını ve topraklarını korumak, Taciklerin egemenliği ve ülkenin aziz halkının barışçıl yaşamı, yüksek bir milliyetçilik duygusu ve sıcak bir anlayışla yürütülmektedir. vatanseverlik duygusu.

Devlet Başkanı’nın konuşmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması sırasında toplardan aynı anda 30 mermi atıldı.

 

 

 

Ardından geçit töreni komutanının emriyle Silahlı Kuvvetlerin 20.000 personelinin, güç yapılarının birimlerinin, kolluk kuvvetlerinin ve Silahlı Kuvvetlerin kadın ve erkeklerinin askeri geçit töreni başladı.

Hava-askeri orkestranın müziği altında, ülkenin askeri birlik ve birimlerinin personeli, kuvvet yapılarının birimleri ve kolluk kuvvetleri ekipler halinde etkinlik alanına girerek askeri geçiş kartıyla yürüdü.

Askeri geçit töreninde Askeri Lise öğrencileri, Savunma Bakanlığı Merkez Ofisi memurları, Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı, Tacikistan Cumhuriyeti Ulusal Muhafız subayları ve askerleri, Kara Kuvvetleri personeli, Hızlı Harekat Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Kuvvetleri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bağlı özel hizmetlerin memurları, güç yapılarına ve kolluk kuvvetlerine bağlı yüksek askeri eğitim kurumlarının öğrencileri, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesinin özel amaçlı birimleri, Acil Durumlar ve Sivil Savunma Komitesi, İç Birlikler, Sınır Birlikleri, Silahlı Kuvvetlerin kadınları ve kızları, kolluk kuvvetleri personeli, askeri departman üyeleri, Tacikistan Cumhuriyeti’nin devlet yüksek mesleki eğitim kurumlarına ve diğer güç yapılarına aktif olarak katıldı. ülke.

Konuyla ilgili materyaller:
Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit töreninde konuşma
FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31441?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

REKLAM ALANI