Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Devlet Başkanı, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Yermek Sagimbayev’i kabul etti

Devlet Başkanı, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Yermek Sagimbayev’i kabul etti
REKLAM ALANI
31.08.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar
Akorda
Devlet Başkanı, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Yermek Sagimbayev’i kabul etti

 

2023

 

 

Başkana, dairenin 2023 yılı üçüncü çeyreği başından bu yana yürüttüğü faaliyetlerin ana sonuçları ve talimatlarının uygulanması ile önümüzdeki döneme ilişkin planlar hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e, üyeleri Kazakistan topraklarında terör saldırıları düzenlemeyi planlayan radikal bir grubun etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi. Terör suçlarıyla ilgili 7 ön soruşturma başlatıldı, 3 aşırıcı hüküm giydi. Yermek Sagimbayev’e göre, terörle mücadele tedbirlerinin iyileştirilmesi amacıyla Milli Güvenlik Komitesi Terörle Mücadele Merkezi karargahı tarafından 103 tatbikat düzenlendi.

Devlet başkanına suç durumunun iyileştirilmesine yönelik çalışmaların sonuçları hakkında da bilgi verildi. Özellikle sosyal açıdan tehlikeli 5 suç grubunun faaliyetleri bastırıldı. Polisle birlikte yasadışı silah dolaşımının 2 kanalı ortadan kaldırıldı, 12 adet önbellek keşfedildi. Toplamda 59 silah, 3 el bombası ve 3.339 mühimmat ele geçirildi.

 

 

 

Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 7 laboratuvar ile 8 uluslararası ve bölgesel uyuşturucu kaçakçılığı kanalının faaliyetleri durduruldu. 660 kg’dan fazla uyuşturucu ve 17 ton ara madde ele geçirildi.

Ayrıca devlet sınırlarının korunması ve yasa dışı göçle mücadele alanında ihlalde bulunan 4 bin 257 kişi gözaltına alındı. Değeri 3,8 milyar tengeyi aşan para ve malların yasadışı hareketine izin verilmedi. Ayrıca silah, mühimmat ve uyuşturucu taşımaya yönelik 120 girişim de engellendi.

Bilgi güvenliğinin sağlanması kapsamında, ülkenin kritik altyapısına yönelik 36 milyondan fazla siber saldırı ve 866 DDoS saldırısı püskürtüldü.

 

 

 

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı, milli güvenlik teşkilatlarının faaliyet alanlarına ilişkin bir dizi özel talimat verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-komiteta-nacionalnoy-bezopasnosti-ermeka-sagimbaeva-2872618

 

REKLAM ALANI