Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Devlet Başkanı, Mali İzleme Ajansı Başkanı Zhanat Elimanov’u kabul etti

Devlet Başkanı, Mali İzleme Ajansı Başkanı Zhanat Elimanov’u kabul etti
REKLAM ALANI
27.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet Başkanı, Mali İzleme Ajansı Başkanı Zhanat Elimanov’u kabul etti

27 Temmuz 2023

 

 

 

 

 

Başkan Kassym-Jomart Tokayev’e, FATF (Financial Action Task Force) standartlarına uyum için karşılıklı değerlendirmenin başarıyla geçtiği bilgisi verildi. Kazakistan, kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadelede oldukça etkili bir sistem sergilemiştir. Bu, yerel işletmelerin sınır ötesi finansal işlemlerin basitleştirilmiş denetiminden geçmesine olanak tanıyacak.

 

 

 

Uluslararası işbirliğini genişletmek için çalışmalar devam etti. Kazakistan, bu bölge ülkeleriyle etkileşimin etkinliğini artıracak olan Kara Para Aklamayla Mücadele Asya-Pasifik Grubu’nda gözlemci statüsü aldı.

Son zamanlarda Hükümet, 2023-2025 için Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadeleye Yönelik Kapsamlı Planı onayladı. Ticaret, imalat, tarım, emlak ve ulaşım alanlarındaki gölge işlem düzeyinin azaltılmasına yönelik tedbirleri kapsar.

 

 

 

Zhanat Elimanov’a göre, yılın başından bu yana Teşkilat zararı tazmin etti ve 94 milyar tengelik varlıkları iade etti, 5 suç grubunu tasfiye etti (3 dava daha sürüyor). Akaryakıt ve enerji kompleksi, kamu hizmetleri ve gaz sektörlerindeki bir dizi yüksek profilli dava, bütçe fonlarının zimmete para geçirildiği gerçeğiyle ilgili olarak soruşturulmaktadır.

 

 

 

 

Vatandaşların sağlığını korumak amacıyla, 12 adet yapay alkol üretim atölyesinin faaliyetleri durdurularak, 5.3 milyar tenge değerinde elektronik sigara ithalatının önüne geçildi.

 

 

 

 

Yasa dışı kumarla mücadele çalışmaları kapsamında 11 yer altı kumarhanesi ve 2 bahisçi tasfiye edildi. Vatandaşların dolandırıcılık planlarına karışmasını önlemek için 22 mali piramidin faaliyetleri durduruldu, mevduat sahiplerine verilen zarar 1,9 milyar tenge tazmin edildi, 5,3 binden fazla web sitesi ve hesap bloke edildi. Kurumun da katılımıyla 14 bölgede toplumsal öneme sahip 14 çeşit gıda ürününde fiyat indirimi yapıldı.

 

 

 

Sonuç olarak, Devlet Başkanı, ticareti korumanın yanı sıra yurtdışından yasadışı sermaye çekilmesini ve ulusal projeler için ayrılan bütçe fonlarının çalınmasını önlemeyi amaçlayan bir dizi talimat verdi.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-agentstva-po-finansovomu-monitoringu-zhanata-elimanova-276656

 

 

REKLAM ALANI