Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Devlet başkanı İçişleri Bakanı Yerzhan Sadenov’u kabul etti

Devlet başkanı İçişleri Bakanı Yerzhan Sadenov’u kabul etti
REKLAM ALANI
09.03.2024
A+
A-

Olaylar
Akorda
Devlet başkanı İçişleri Bakanı Yerzhan Sadenov’u kabul etti
2024
Cumhurbaşkanı, bakanlığın ülkede “Kanun ve Düzen” ilkesini kökleştirmeye ve her türlü suça karşı “sıfır tolerans” sağlamaya yönelik faaliyetlerine ilişkin bir rapor dinledi.

Yerzhan Sadenov, Devlet Başkanı’nın İçişleri Bakanlığı yönetim kurulunun genişletilmiş toplantısında verdiği talimatlar doğrultusunda, çalışmalarda esas vurgunun vatandaşların hukuk okuryazarlığının önlenmesi ve artırılması olduğunu bildirdi. Bu durum yılın başından bu yana suç oranını azalttı. Aile ve ev ilişkileri alanında, sokakta, reşit olmayanlar ve daha önce sabıkalı olanlar tarafından işlenen hırsızlık, soygun, soygun ve suçların sayısı önemli ölçüde azaldı.

 

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e, suçun önlenmesi alanında birleşik bir yasanın geliştirilmesi ve aile içi şiddetle mücadele için uzmanlaşmış birimlerin oluşturulması amacıyla alınan tedbirler hakkında bilgi verildi.

Başkan, organize suç, uyuşturucu suçu ve aşırıcılıkla mücadele çalışmalarının sonuçları hakkında bilgi aldı. Bakan, siber suçlarla mücadele için bağımsız bir hizmet kurulduğunu duyurdu.

Yerzhan Sadenov ayrıca orta düzey yöneticilerin olağanüstü sertifikasyonuna yönelik hazırlıklar hakkında da bilgi verdi.

Toplantının ardından Devlet Başkanı, ülkedeki kanun ve düzen düzeyinin ve kamu güvenliğinin daha da iyileştirilmesine yönelik bir dizi talimat verdi.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-ministra-vnutrennih-del-erzhana-sadenova-62354

 

REKLAM ALANI