Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Devlet Başkanı Ekibastuzlularla görüştü

Devlet Başkanı Ekibastuzlularla görüştü
REKLAM ALANI
11.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

Olaylar
Çalışma gezileri

Devlet Başkanı Ekibastuzlularla görüştü

 

 

 

2023
Ekibastuz termik santralinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Kassym-Zhomart Tokayev , evlerinde ısı temini ile ilgili durum hakkında konuşan yerel sakinlerle sohbet etti.

 

 

 

 

Devlet başkanı, kazanın sonuçlarının ortadan kaldırılması sürecinde kent sakinlerine zor durumda gösterdikleri sabır ve sivil faaliyetler için teşekkür etti.

– Ekibastuz’a şehirdeki durumu tanımak için bilerek geldim. Geçen kış zordu. Durumu takip ettim, seni anlıyorum. Ne olursa olsun, birlik ve beraberlik içinde kalmalıyız. O zor günlerde sakinler metanet, sabır gösterdiler, sivil konumlarını gösterdiler. Bu nedenle, herkese teşekkür etmek için bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Hükümete gerekli talimatlar verildi ve gerekli fonlar tahsis edildi. Bizim için her şeyin iyi olacağına eminim” dedi.

 

 

 

 

Kassym-Zhomart Tokayev vatandaşlara, Hükümetin geçen yılki acil durumun tekrarlanmasını önlemek için tüm önlemleri aldığına dair güvence verdi.

 

 

 

Karşılığında, devletten aldığı destek için Cumhurbaşkanı’na teşekkür eden mahalle sakinleri, şehrin gelişmesi ve sosyal tesislerin yapılmasıyla ilgili de sorular sordu. Ekibastuz Gaziler Konseyi Başkanı Samat Ramazanov, Başkan’dan Shakhtar şehir parkını iyileştirmesi için Akimat’a talimat vermesini istedi. Birçok çocuğun annesi Ayana Smagulova, üretken eğlence ve çocukların kapsamlı gelişimi için bir yaratıcılık evi inşa etmenin gerekli olduğunu düşünüyor.

 

Devlet başkanı, yapılan tüm talep ve tekliflerin dikkate alınacağını ve bunlar hakkında uygun talimatların verileceğini kaydetti.

 

 

 

 

 

– Bu an çok doğru. not alıyorum Kısa zamanda mutlaka bir yaratıcılık evi inşa edeceğiz. Genel olarak ülke genelinde genç nesle hizmet verecek kadar çok tesis inşa etmemiz gerekiyor. Herkese söylüyorum: spor yapmalısın. Çocukların sporla ilgilenmesi gerekiyor ama bunun için uygun stadyumlar ve mekanlar gerekiyor. Başkentte bile yeterli spor tesisimiz yok. Bu nedenle akimler bu konuyu ele almalı, – Cumhurbaşkanı vurguladı.

 

geri gelmek geri gelmektwitter Facebook Fok

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-pobesedoval-s-zhitelyami-ekibastuza-971826

 

 

REKLAM ALANI