Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Devlet Başkanı adına Ulusal Kurultay katılımcılarına yönelik bir auyzashar düzenlendi

Devlet Başkanı adına Ulusal Kurultay katılımcılarına yönelik bir auyzashar düzenlendi
REKLAM ALANI
17.03.2024
A+
A-

Olaylar
İş gezileri
Devlet Başkanı adına Ulusal Kurultay katılımcılarına yönelik bir auyzashar düzenlendi
2024
Atırav şehri

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı, kutsal Ramazan ayında orada bulunan herkesi tebrik etti ve Ulusal Kurultay çalışmalarına aktif katılımlarından dolayı şükranlarını dile getirdi. Ayrıca Oraza bayramına denk gelen mevcut toplantının özel önem taşıdığını da kaydetti.

– Bütün Müslümanlar Ramazan ayını büyük bir sabırsızlıkla beklerler ve Ramazan ayının gelmesiyle birlikte namaz kılar, en güzel dileklerini yerine getirirler. İnsanlar ahlaki açıdan iyileşir, ruhsal olarak arınır. İhtiyaç sahiplerine yardım ederler ve her insana ve her aileye fayda sağlayan diğer salih amelleri gerçekleştirirler. Bütün bunlar halkımızın birliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunuyor” diyor Devlet Başkanı.

Kassym-Jomart Tokayev, İslam’ın milli kültürün ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak insanları nazik, dürüst, eğitimli ve çalışkan olmaya davet etti.

– Bu asil nitelikler halkımızın geleneklerinde açıkça tecelli etmektedir. Ulusun yeni bir niteliğini oluşturmanın gerekliliğinden defalarca bahsettiğimi biliyorsunuz. Bugünkü Kurultay’da da bunu tekrar dile getirdim. Ülkemizin her vatandaşı, sorumlu bir vatandaş olan “Adal Azamat”ın niteliklerini gerçek anlamda bünyesinde barındırmalıdır. Genç nesile doğru değerleri aşılamamız gerekiyor” dedi.

Devlet Başkanımızın da ikna ettiği gibi ilerici bir ülkeye dönüşebilmek için vatandaşlarımızın davranış, eylem, düşünce ve niyetlerinin bu ilkelere uygun olması önemlidir. Bu nedenle gençlere dürüst çalışmayla başarıya ulaşmanın gerekliliğini anlatmak ve eski neslin yaşam deneyimini onlara aktarmak son derece önemlidir.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında özellikle din ve gelenekler arasındaki derin ilişkiye vurgu yaptığını hatırlattı. Ulusal kimliğin bu iki önemli bileşenine karşı çıkan yıkıcı akımların varlığından duyduğu endişeyi dile getirdi.

– Açıkçası din sorunu bir milli güvenlik meselesidir. Yurt dışından gelen çeşitli akımların gençlerin zihinlerini zehirlemesine izin vermemeliyiz. Geleneklerimize sahip çıkıp bilinçli bir nesil yetiştirmeliyiz. Bu konuda önemli bir rol Kazakistan Müslümanlarının Manevi İdaresine aittir. Son derece önemli bir görev ise iman yoluna girmiş gençleri doğru yönlendirmek. Kassym-Jomart Tokayev, SUMK’un bu konuya çok sorumlu bir şekilde yaklaşması gerektiğini söyledi.

Devlet başkanı, ülkemizin Nauryz Meirama ruhuna ve İslami değerlere tamamen uygun bir yenilik ve yaratma yoluna girdiğini kaydetti.

– Bu yıldan itibaren Nevruz’u on gün boyunca kutlayacağız. Tatilin her gününün kendine has özellikleri olacaktır. Bugün 15 Mart Merhamet Günü. Ülkemizde Nevruz arifesinde pek çok hayır işlenir. İnsanlar şefkat, dayanışma ve duyarlılık gibi asil nitelikler gösteriyorlar” dedi.

Auyzashar’da ayrıca Kazakistanlı Enbek Eri, besteci Ilya Zhakanov, Çeçenler ve Kazakistan İnguşları Derneği eş başkanı “Vainakh” Akhmet Muradov, Astana merkezinin kamu hizmeti alanındaki yönetim komitesi başkanı Alikhan Baimenov da sahne aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/ot-imeni-glavy-gosudarstva-byl-proveden-auyzashar-dlya-uchastnikov-nacionalnogo-kurultaya-1523631

 

 

 

REKLAM ALANI