Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maldivler’in 5. Cumhurbaşkanı Dr. Mohamed Waheed Hassan’ı kabul etti:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maldivler’in 5. Cumhurbaşkanı Dr. Mohamed Waheed Hassan’ı kabul etti:
REKLAM ALANI
18.06.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maldivler’in 5. Cumhurbaşkanı Dr. Mohamed Waheed Hassan’ı kabul etti:

2023

 

 

 

“Maldivler ve KKTC gibi küçük ülkelerin çeşitli alanlarda ilişkilerini geliştirmeleri önemlidir”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2012-2013 yıllarında Maldivler’in Cumhurbaşkanı olan Dr. Mohamed Waheed Hassan ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, iki Müslüman ada ülkesi olarak KKTC ve Maldivler’in bağlarına işaret ederek Maldivler’in 5. Cumhurbaşkanını KKTC’de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, Dr. Mohamed Waheed Hassan’ı KKTC’ye davet ettiği için ayrıca, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’a teşekkür etti.

 

 

 

 

Eski cumhurbaşkanının KKTC’de bulunmasının kardeşlik bağlarını canlandırması bakımından önemli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar şunları kaydetti:

 

 

“Yaşadığımız büyük dünyada, Maldivler ve KKTC gibi küçük devletlerin turizm, eğitim, kültür gibi alanlarda iş birliği yaparak ilişkiler geliştirmeleri çok önemlidir. Bu ilişkilerin geliştirilmesi hepimizi zenginleştirir. Tüm Maldiv halkına en iyi dileklerimi iletir, Maldivler’den daha fazla sayıda öğrenciyi ülkemizde görmeyi temenni ederim. Daha iyi bir dünya için gelecekte farklı alanlarda karşılıklı ilişkileri geliştirmeyi dilerim”.

 

 

Maldivler’in 5. Cumhurbaşkanı Dr. Mohamed Waheed Hassan, KKTC’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek ülkenin çok güzel bir ülke olduğunu belirtti ve KKTC halkına başarı ve huzur dileklerinde bulundu.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-maldivlerin-5-cumhurbaskani-dr-mohamed-waheed-hassani-11188

 

 

REKLAM ALANI