Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu idarecilerini kabulde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu idarecilerini kabulde konuştu
REKLAM ALANI
06.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu idarecilerini kabulde konuştu

2023

 

 

 

“İngiltere’de yaşayan vatandaşlarımızla bir ve tek yüreğiz”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Müdürü Ulaş Tözün ve okulun koordinatörü Feriha Sergen Tözün’ü kabul etti. Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, İngiltere’de 1984 yılından beridir faaliyet gösteren okulun, Kıbrıs Türk kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ve Türkçe’nin iyi kullanılması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’nin ve özellikle Londra’nın Kıbrıs Türkleri için çok önemli olduğuna işaret ederek, İngiltere’de ve KKTC’de farklı faaliyetlerde buluştuklarını ve aynı duyguları paylaştıklarını ifade etti.

İngiltere’ye yaklaşık 70 yıl önce göç eden Kıbrıs Türkleri ile ‘Bir ve tek yüreğiz’ diyen Cumhurbaşkanı Tatar, iletişim çağında olduğumuz bu dönemde dayanışma, birlik ve beraberliğin artarak sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

 

 

 

 

İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türkleri’nin, Türkçe dil eğitimi yanında Kıbrıs Türk kültürü, sanatı ve tarihi eğitimini almasıyla Kıbrıs Türk kimliği ve KKTC’ye olan maneviyatlarının da güçlendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, gösterilen özverili çalışmalardan dolayı okul idarecilerine ve öğretmenlere teşekkür etti.

İngiltere gibi büyük bir ülkede, her hafta fedakarlık göstererek çocuklarını Londra’da okula gönderen ailelere de teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Orada yetişen çocuklarımız kendilerini geliştirmeli ve öz vatanlarını unutmamalı. Dünyanın neresinde yaşıyorsa, her Kıbrıslı Türkün devleti KKTC’dir ve büyük bir kazanımdır. Her zaman yanınızdayız, sizlerin başarıları bizlerin de başarısıdır. Öğretmenlere, yöneticilere, çalışanlara, öğrenci ve velilerine başarılar dilerim” dedi.

 

 

 

 

Londra Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu Müdürü Ulaş Tözün de kabulde yaptığı konuşmada, okulun 1984 yılından beridir Güney Londra’da çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çekerek, 37 haftalık eğitim programında Türk Dili ve Kültürü hakkında dersler verildiğini, özel günlerde tören düzenlendiğini ve halk dansları eğitiminin de verildiğini ifade etti.

 

 

 

 

Okulda, KKTC eğitim ateşiliği ve TC eğitim müşavirliği tarafından 7 öğretmenin görevlendirildiğini ve toplamda 15 öğretmenin görev yaptığını aktaran Tözün, kreş ve büyüklerde 13 sınıfta eğitim verildiğini dile getirdi.

Londra’da yaşayan Kıbrıs Türk Toplumu’nun birlikteliği açısından okulun bir buluşma noktası olarak kullanıldığını anlatan Tözün, Londra’da düzenlenen Kıbrıs Türk Kültür Festivalinde gönüllü olarak yer aldıklarını kaydetti.

 

Dosya Adı

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-londra-dr-fazil-kucuk-turk-okulu-idarecilerini-11368

 

 

REKLAM ALANI