Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Berlin Rotary Kulübü’nü ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Berlin Rotary Kulübü’nü ziyaret etti
REKLAM ALANI
09.03.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Berlin Rotary Kulübü’nü ziyaret etti
2024
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Almanya temasları kapsamında Berlin Rotary Kulübü Dönem Başkanı Alexander Mock’u ziyaret etti.
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Kıbrıs konusunun ele alındığı görüşmede, KKTC Berlin Büyükelçisi Beniz Kaymak, KKTC Bavyera Fahri Kültür Ateşesi Turgay Hilmi ile Kulüp üyesi Hukukçu diplomat, Almanya’nın eski Amerika Büyükelçisi ve aynı zamanda Münih Güvenlik Konferansına başkanlık eden Wolfgang Friedirich Ischinge de hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin detaylarını ve Almanya temaslarını BRT Muhabirine değerlendiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, saygın üyeleri bulunan Berlin Rotary kulübünün daveti üzerine söz konusu ziyareti gerçekleştirdiğini kaydederek görüşmede Kıbrıs konusundaki mevcut gerçekleri kendilerine aktardığını ifade etti.

Görüşmede önemli diplomatların da hazır bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, 1. Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğunun Almanya’nın yanında yer almasından dolayı İngiltere’nin Osmanlı devleti ile ters düştüğünü anlattı.

 

 

 

 

 

Bu dönemde İngiltere’nin Kıbrıs’ta Rum nüfusunu bilinçli bir şekilde arttırırken Türk nüfusunu da Anadolu’ya göç etmeye zorlayarak azalttıldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Osmanlı İmparatorluğunun Almanya’nın yanında yer almasından dolayı Kıbrıs Türk halkının milli kimliğinin yok edilmeye çalışılarak azınlık haklarına mahkûm ettirilmek istendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’nin Yunanistan ile birlikte hareket ederek Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak göstermeye çalıştığını vurgulayarak, 20 Temmuz 1974 tarihinin bir dönüm noktası olduğunu hatırlattı.

Almanya’nın AB’nin önemli bir üyesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Almanya’daki temasları çerçevesinde Kıbrıs sorununu aktarma ve Kıbrıs Türk halkının sesini duyurma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Annan Planı döneminde Kıbrıs Türk halkına verilen hiçbir vaadin tutulmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, söz konusu plana hayır diyen Rumların Avrupa Birliğine tek taraflı olarak alındıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Tatar, Rumların bu durumu istismar ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz de Mavi Vatanda güvenliği açısından da KKTC’nin önemli olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs’ta kalıcı bir anlaşmanın Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünde geçtiğini söyledi.

Almanya’da ki ziyaretlerinin oldukça verimli geçtiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Almanya’da yaşayan Türklerin Alman ekonomisine büyük katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-berlin-rotary-kulubunu-ziyaret-etti-12086

 

REKLAM ALANI