Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirdi. Yasağın başlamasıyla binlikte Şanlıurfalılar evlerine çekilirken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tedbirler çerçevesinde vatandaşlar için çalıştı.
İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge doğrultusunda 81 ilimizde Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çeviren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri sorumluluk bilinciyle, 7/24 saat sahada mesai yaparak vatandaşların hizmetinde oldu.
ESKİ NORMALLEŞMELERE BİRAZ MESAFE KOYMA ZAMANI
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde özellikle Zabıta, Ulaşım, Fen İşleri ve ŞUSKİ başta olmak üzere tüm icracı birimleriyle sahada Şanlıurfalılara hizmet eden Büyükşehir Belediyesi, boş kalan sokaklarda çalışmalarını rahatlıkla yürüttü.
ALO 153 ÇÖZÜM MERKEZİ OLDU
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren “ALO 153 Çözüm Merkezi” Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarınıza cevap olabilmek için telefonun diğer ucunda 24 saat bekledi. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde ALO 153 çağrı merkezine gelen telefonlar arasında yer alan rahatsızlanan vatandaşların ilaç talebi Zabıta Daire Başkanlığınca yerine getirildi. Nöbetçi eczaneden alınan ilaçlar vatandaşın adresine bırakıldı. Ayrıca Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Şanlıurfalıların sağlığı için denetim hizmetlerini sürdürürken, Ulaşım, Fen İşleri ve ŞUSKİ ekipleri de saha çalışmalarına hız verdi.
BÜYÜKŞEHİR SORUMLULUK BİLİNCİNİ HAZIRLADIĞI KLİPLE PAYLAŞTI
Küresel bir salgınla mücadele eden ülkemizde bu mücadelede hepimize sorumluluk düştüğünün altını çizen Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk bilincinin yaygınlaştırılması için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığınca bir klip hazırlattı ve bunu sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Klipte, “Şanlıurfalılara seslenen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Şimdi eski normallerimize biraz mesafe koyma zamanı. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uymak; mümkün olduğunca evde kalmak kendimize, sevdiklerimize ve ülkemize karşı vicdani sorumluluğumuz. Sizler evlerinizdeyken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de tedbirler çerçevesinde sizler için çalışıyor olacağız. Evde geçen zaman arttıkça mücadele gücümüz de artacak. En iyi tedbir evimizdir. Evde kal Şanlıurfa. ” ifadelerine yer verildi.
ABDULLAH YİĞİT-ŞANLIURFA
Son Güncelleme: 23 Kasım 2020 | Etiketler: Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgü, BÜYÜKŞEHİR SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINI FIRSATA ÇEVİRDİ, SAĞLIK, ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR
Депутаты «Единой России» добились усовершенствования системы поддержки молодёжных и детских НКО
Maria Lvova-Belova, Barnaul’da 2021 Halk Programı kapsamında eğitim altyapısının geliştirildiğini belirtti
Birleşik Rusya Halk Programı 2021 kapsamında kırsal kalkınma için ek 12 milyar ruble tahsis edilecek
По Народной программе «Единой России»-2021 на развитие сельских территорий дополнительно направят 12 миллиардов рублей
Birleşik Rusya ve Kenya Birleşik Demokratik İttifakı, ortak girişimlerin geliştirilmesini görüştü
Birleşik Rusya’nın halka açık karşılama ofisleri, SVO katılımcıları ve aileleri için Birleşik Karşılama Günü düzenliyor