Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Büyükelçinin 1. TRENDS-IICD Ortak Bilimsel ve Pratik Konferansına Katılımı

Büyükelçinin 1. TRENDS-IICD Ortak Bilimsel ve Pratik Konferansına Katılımı
REKLAM ALANI
02.03.2024
A+
A-

Büyükelçinin 1. TRENDS-IICD Ortak Bilimsel ve Pratik Konferansına Katılımı
.2024

Öncesi
Sonraki
26 Şubat 2024 tarihinde Tacikistan Cumhuriyeti’nin Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Sayın Bahodur Sharifi, “Küreselleşme Çağında Modern Diplomasi: İki ülke arasındaki İşbirliğine İlişkin Yeni Beklentiler ve Çıkarımlar” başlıklı 1. Bilimsel ve Uygulamalı Konferansa katılarak bir bildiri sunmuştur. Eğilimler Araştırma ve Danışma Merkezi (TRENDS) ve Abu Dabi’deki Uluslararası Kültürel Diplomasi Enstitüsü (IICD) tarafından ortaklaşa düzenlenen “BAE ve Orta Asya”.

 

 

 

 

B. Sharifi, “Birbirine Bağlı ve Rekabetçi Bir Dünyada Diplomasinin Rolü: Zorluklar ve Fırsatlar” konulu bir konuşma yaptı ve dinleyicilerin dikkatini Tacikistan Cumhuriyeti ile ABD arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliğinin durumuna ve beklentilerine çekti. Arap Emirlikleri’nin yanı sıra Tacikistan Cumhuriyeti’nin su, iklim, barış ve güvenlikle ilgili konuların desteklenmesine yönelik ulusal, bölgesel ve uluslararası girişimleri.

Ayrıca Büyükelçi, Büyükelçilik Yuvarlak Masasına katılmış ve Tacikistan’da özellikle hidroelektrik, yenilenebilir enerji, tarım, madencilik endüstrisi, ulaştırma, turizm, bilim ve kültür sektörlerinde bol yatırım fırsatlarının ve olumlu iş ortamının kullanılmasının önemini vurgulamıştır. karşılıklı işbirliğinin daha da geliştirilmesi için uygun bir yaklaşım.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medyadaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : twitter.com/MOFA_Tajikistan _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

Birleşik Arap Emirlikleri

kaynak:https://mfa.tj/en/main/view/14488/participation-of-the-ambassador-at-the-1st-trends-iicd-joint-scientific-and-practical-conference

 

 

REKLAM ALANI