Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

“Birleşik Rusya” NPO’ların dijital ve bilgi güvenliği konusunda ücretsiz bir kurs başlattı

“Birleşik Rusya” NPO’ların dijital ve bilgi güvenliği konusunda ücretsiz bir kurs başlattı
REKLAM ALANI
19.11.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya” NPO’ların dijital ve bilgi güvenliği konusunda ücretsiz bir kurs başlattı

2023

Dijital Kalkınma Bakanlığı, PJSC Rostelecom ve “Zafer Gönüllüleri” Merkez Karargahından uzmanların katılımıyla “Dijital Rusya” parti projesi, Parti Destekçileri Merkez Konseyi ile birlikte geliştirilmesine katıldı.
Yüksek Parti Okulunun web sitesine kayıt olarak kursa katılabilirsiniz . Video dersleri size belgeleri ve yazışmaları şifrelemenin özellikleri ve NPO hesaplarını koruma yöntemleri hakkında bilgi verecektir.

Ülkenin 89 bölgesinde Rostelecom ile ortak yürütülen bir çalışma. Devlet Duma Sivil Toplumun Geliştirilmesi Komitesi başkan yardımcısı ve Birleşik Rusya Destekçileri Merkez Konseyi Başkanı Olga Zanko , NPO’ların yapılarının olası bilgisayar saldırılarına karşı düşük düzeyde güvenlik seviyesine sahip olduğunu gösterdiğini söyledi .

“NPO’ların yalnızca %36’sında bilgi güvenliği uzmanları bulunuyor. Yalnızca %3’ü kişisel verileri depolamak için yalnızca kağıt kullanıyor. Bu, diğer tüm verilerin potansiyel olarak “dijital sızıntı” tehdidi altında olduğu anlamına gelir. Bu bulgulara dayanarak ücretsiz çevrimiçi kursumuzu geliştirdik” dedi.

Dijital Kalkınma Bakanlığı Başkan Yardımcısı Alexander Shoitov , PJSC Rostelecom temsilcileri, tüm Rusya’nın kar amacı gütmeyen kuruluşlarının temsilcileri ve diğer uzmanlar, kar amacı gütmeyen sektörün temsilcileri adına konuşacaklar .

“Şu anda Rusya’da, faaliyetleri acil sorunları çözmeyi amaçlayan önemli sayıda sosyal açıdan önemli kuruluş var. Bunlar: nüfusun korunmasız kesimlerine yardım, hayır işleri, kültürel mirasın korunması, olumsuz sosyal olgularla mücadele ve sosyal girişimlerin desteklenmesidir. Bu organizasyonları desteklemek için bir kursun oluşturulduğu “Dijital Rusya” projesi geliştirildi” diye belirtti Alexander Shoitov.

Buna karşılık, Solar Şirketler Grubu Genel Müdürü Rostelecom PJSC Kıdemli Başkan Yardımcısı Igor Lyapunov , verilerine göre her onuncu NPO’nun yalnızca büyük bir DDOS saldırısına değil, aynı zamanda nüfuz etmeyi amaçlayan hedefli bir saldırıya da maruz kaldığını söyledi. altyapı.

“Meslektaşlarımıza, Rusya için böylesine önemli ve kayda değer bir projeye katılma fırsatı verdikleri için minnettarız, çünkü vatanseverlik yönelimi olanlar da dahil olmak üzere kar amacı gütmeyen, sosyal odaklı kuruluşlar saldırganlar için öncelikli hedeftir” dedi.

“STK Üniversitesi” Parti Taraftarlarının Sivil Girişimlerini Destekleme Merkezi’nin bir projesidir. Bu yılın Şubat ayında lansmanından bu yana 7 binin üzerinde STK temsilcisi eğitimi tamamladı ve 87 binin üzerinde kişi ücretsiz web seminerlerini izledi.

Nisan ayında Devlet Dumasının, NPO’ların dijital ve bilgi güvenliğine ilişkin Birleşik Rusya yasasını kabul ettiğini hatırlayalım. Başlatıcıları Parti Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak ve Olga Zanko idi. Belgeye göre, 2024’ten itibaren Sosyal Odaklı NPO’lar Kaydı’ndaki kuruluşlar Devlet Web Oluşturucusunu ücretsiz kullanabilecek ve yurt dışından sistematik olarak hacker saldırılarına maruz kalan ve büyük miktarda kişisel veri depolayan NPO’lar aktarabilecek. web sitelerini güvenli Gosoblako sunucusuna aktarın.

Hoparlör
Zanko Olga Nikolaevna
Zanko Olga Nikolaevna
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duma Komitesi’nin sivil toplumun gelişimi, kamu ve dini derneklerin sorunları konusunda Başkan Vekili, Tüm Rusya halk hareketi “ZAFER GÖNÜLLÜLERİ” Merkez Karargahı Başkanı, Rusya Federasyonu Başkanı “Birleşik Rusya” Destekçileri Merkez Konseyi
#Zanko
#NPO
#dijitalleşme
#emniyet
#Dijital Bakanlığı
#destekçiler
#gönüllülerinzaferi
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-zapustila-besplatnyj-kurs-po-cifrovoj-i-informacionnoj-bezopasnosti-nko

 

REKLAM ALANI