Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Batman İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Valimiz Hulusi Şahin Başkanlığında Yapıldı

Batman İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Valimiz Hulusi Şahin Başkanlığında Yapıldı
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından Covid-19 Pandemisi ile mücadelede alınacak yeni tedbirlere ilişkin açıkladığı 2 haftalık kısmi kapanma kararı sonrası İçişleri Bakanlığınca yayınlanan “Kısmi Kapanma Genelgesi” doğrultusunda Valimiz Hulusi ŞAHİN başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz, İçişleri Bakanlığınca yayınlanan Kısmi Kapanma Genelgesi doğrultusunda alınacak tedbirlerin eksiksiz bir şekilde uygulanması için ilgili kurumların sıkı bir şekilde denetim yapmasını, kural ve tedbirlere uymayanlar hakkında cezai müeyyidelerin taviz verilmeksizin uygulanmasını istedi.

Konuşmasında vatandaşlarımıza seslenen Valimiz, “ Ramazan Bayramına ülke olarak daha huzurlu ve sağlıklı girmek için toplu iftar ve davetlerden kaçınalım. Kimseyi davet etmeyelim, gelen davetlere de icabet etmeyelim. Ayrıca maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uyalım” diye konuştu.

Konuşmanın ardından İl Sağlık Müdürü Hakan PAMUKÇU,Covid-19 salgını ile ilgili ilimizdeki; vaka durumları, test sayıları ve sonuçları ile filyasyon çalışmalarına ilişkin kurula bilgilendirmelerde bulundu.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan KAPLAN, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer METE, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necmettin SEZGİN, Vali Yardımcısı vekili ve Hasankeyf Kaymakamı Şenol ÖZTÜRK, İl Emniyet Müdürü Köroğlu KIRAÇ, İl Jandarma Komutanı Albay İsa ÇAKMAK, Belediye Başkan Yardımcıları, kurul üyeleri, hastane başhekimleri, ilgili sağlık birim başkanları katıldı.

Kaynak:http://www.batman.gov.tr/il-hifzissihha-kurulu-toplantisi-valimiz-hulusi-sahin-baskanliginda-yapildi

REKLAM ALANI