Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

ALMANYA’DA GÖZLER SAKSONYA-ANHALT EYALETİ SEÇİMLERİNDE

ALMANYA’DA GÖZLER SAKSONYA-ANHALT EYALETİ SEÇİMLERİNDE
REKLAM ALANI
05.06.2021
A+
A-

Almanya’da gözler önümüzdeki hafta sonu yapılacak Saksonya-Anhalt’taki eyalet parlamentosu seçimlerine çevrildi.

Geçen hafta yapılan anketlerde AfD, CDU’yu da geçerek ilk sırada yer alırken, son anketlerde ise başa baş bir yarış görünüyor.

Spiegel dergisi adına Civey kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan ankette CDU yüzde 29 oy oranıyla birinci, AfD ise yüzde 28 oyla ikinci sırada yer aldı. Bir önceki seçimlerde yüzde 5 barajının altına kalan FDP’nin bu seçimlerde yeniden Meclis’e dönmesi bekleniyor.

FDP, anketlerde yaklaşık yüzde 6 oy alırken, SPD ve Sol Parti’nin oyu ise yüzde 10 çıkıyor. Almanya genelinde büyük yükselişte olan Yeşiller ise bu eyalette anketlerde yüzde 8 oyla son sıralarda yer alıyor. CDU’lu Eyalet Başbakanı Reiner Haselhof, yürüttüğü seçim kampanyasında özellikle federal hükümetin pandemi siyasetine yönelik eleştirilere cevap vermek zorunda kaldı.

Seçimlerin ardından, halen eyalette iktidarda olan CDU-SPD-Yeşiller arasındaki ‘Kenya koalisyonu’ denilen üçlü koalisyonun devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Prof. Dr. Abdurrahim Vural- ALMANYA

REKLAM ALANI