Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Niels Annen ile görüşme

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Niels Annen ile görüşme
REKLAM ALANI
16.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı Niels Annen ile görüşme

2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

 

Barış ve ulusal birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, 14 Ağustos 2023 tarihinde Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Niels Annen’i kabul etti. .

 

 

 

 

 

Görüşmede taraflar, karşılıklı çıkar alanlarında Tacikistan Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliğinin durumunu ve umutlarını ele aldı.

Bu bağlamda Ulusun Lideri, Tacikistan ve Almanya’nın çeşitli ticari, ekonomik, sosyal ve insani sektörlerde faydalı ilişkilerin geliştirilmesi için geniş fırsatlara sahip olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

Devlet Başkanımız Sayın Emomali Rahmon, Tacik tarafının iki ülke arasındaki yapıcı ilişkilerin daha da güçlendirilmesiyle ilgilendiğini ve enerji alanlarını, özellikle hidroelektrik enerjisini “yeşil enerji”, bilim geliştirme kaynağı olarak gördüğünü kaydetti. , eğitim ve teknolojiler, iklim değişikliği konuları her iki tarafın gelecekteki işbirliği alanları olarak.

Görüşmede, eş zamanlı olarak Orta Asya ülkeleri devlet başkanları toplantısı ile Almanya’ya ilişkin konular da ele alındı.

 

 

 

 

 

 

Bu etkinliğin sonuçlarının, bölgemiz ülkeleri ile Almanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin, yatırım ve kültürel ve insani ilişkilerin genişletilmesine katkıda bulunması umulmuştur.

Taraflar, bölgesel ve uluslararası gündemin güncel konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Facebookheyecan

Kaynak:http://www.president.tj/node/31237?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI