Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Almanya `da yaptırılan hızlı test başına 18 Euro ödüyor

Almanya `da  yaptırılan hızlı test başına 18 Euro ödüyor
REKLAM ALANI
30.05.2021
A+
A-

Almanya’da koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen hızlı testlerde dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine Sağlık Başkanlığı harekete geçti.

Bakanlık, yaptırılan hızlı test başına 18 Euro ödüyor. Ancak, birçok test merkezinin yakın akraba ve arkadaş çevrelerine test yaptırmadıkları halde yaptırmış gibi sunup dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıkmıştı. WDR ve NDR’nin yaptığı araştırmaya göre Düsseldorf Sağlık Bakanlığı’na sunulan ve parası talep edilen 977 testten sadece 70’inin gerçekten yapıldığı ortaya çıktı. Essen’de ise bir park yerinde açılan hızlı test merkezinde 1743 test yapıldığı bildirildi, gerçekte ise sadece 550 test yapıldı. Her iki olayda da dolandırıcılık suçlamasıyla test merkezlerine soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili iddiaların medyaya yansıması üzerine açıklama yapan Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, kontrol mekanizmasının daha da sıkılaştırılacağını söyledi. ARD televizyonuna açıklama yapan Spahn, konuyla ilgili iddiaları ciddiye aldıklarını, testlerin kontrol edileceğini ve bu nedenle belgelerin 2024 yılına kadar saklanması gerektiğini ifade etti. Pandemi döneminde hızlı testlerin çözüm olarak hayata geçirildiğine dikkati çeken Spahn, suistimale izin verilmeyeceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nı eleştiren SPD Meclis Grubu Genel Sekreteri Carsten Schneider ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Maskelerden sonra şimdi de hızlı testler. Sağlık Bakanlığı’ndaki yönetim başarısızlığı kabul edilemeyecek boyutlara ulaştı” dedi. Sağlık Bakanı Spahn’ın, milletvekillerinin uyarılarını dikkate almadığını ve görmezden geldiğini belirten Schneider, “Vergi mükelleflerinin ödedikleri vergilerle ilgili sorumsuz tutumun sorumlusu Sağlık Bakanı’dır. Bunu bir an önce son verilmelidir” dedi.

Prof. Dr. Abdurrahim Vural- ALMANYA

REKLAM ALANI