Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Türkçe’ ye de önem ve gönül veren Nuran Müftüoğlu Güler

Türkçe’ ye de önem ve gönül veren Nuran Müftüoğlu Güler
REKLAM ALANI
05.10.2021
A+
A-

Bir Cumhuriyet Kadınından “akşamüstü” Tadında Şiirler
Bir Cumhuriyet kadını olan, aynı zamanda Türkçe’ye de önem ve gönül veren Nuran Müftüoğlu Güler 27 Ekim 1956’da Bayburt’ta doğdu. Duygu dünyasını “akşamüstü” şiir kitabında yer alan şiirlerini ve kendi fırçasıyla şekillenen yağlı boya tablolarının görsellerini bir araya getirerek çok özel bir kitaba imza attı.

Nuran Müftüoğlu Güler, uzun yıllar bankacılık sektöründe disiplinli ve başarılı bir çalışma biçimi ile yöneticilik yaptı. Dinamik çalışma hayatının yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde yönetim kurulu üyeliğinde bulunmasının yanı sıra Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin de kurucu üyelerinden olarak yönetim kurulu üyeliğinde de yer aldı. Cumhuriyet Kadınları derneğinden bir partinin yönetimi almasından sonra istifa eden ve ilgili derneğin son günlerde Afganistan konusundaki tutumu nedeniyle istifasında ki haklılığı gördüğünü açıklayan Nuran Müftüoğlu Güler, örnek bir Cumhuriyet Kadını olarak şimdilerde yalnızca edebiyat ve sanat dünyası içerisinde yaşama katkı sunmaya devam etmektedir.

ŞAMAN VE ŞİİR

gelmişime geçmişime
belki tüm zamanlarıma vuran
derin bir sızı
öyle buruk öyle kırık
öyle inceden

ışık yüzlü bir şaman süzüldü
karanlık geceden
dedi ki
“bu sayrılığın tanısı üzgü
umarı koşuk
günde üç öğün”

O gün bu gün
nasıl ve neredeysem
çıkarırım bir bir
her gün üç şiir
yüreğimin inci kesesinden…

Nuran Müftüoğlu Güler, şiire dair düşüncesini bu şiiriyle özetlemiş, resim sanatını da aynı duyguların göze aksetmesi olarak yorumlamıştır.

Sanata ve sanatçıya kıymet veren Nuran Müftüoğlu Güler, sanatçı kişiliğinin bir dışa vurumu olarak “akşamüstü” şiir kitabını şiir ve sanat severlerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. İleri gelen bir çok online satış noktalarından kitaba ulaşmak mümkün olmakla birlikte ikinci kitabının da yakında şiir ve sanat severlerle buluşturmak üzere yayınevleri ile görüştüğü müjdesini verdi.

REKLAM ALANI