Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Selzedeler Yeni Eşyalarına Kavuşuyor

Selzedeler Yeni Eşyalarına Kavuşuyor
REKLAM ALANI
14.09.2021
A+
A-

Selzedeler Yeni Eşyalarına Kavuşuyor
Kastamonu’nun Bozkurt, Abana ve İnebolu ilçelerinde sel felaketinde eşyaları zarar gören vatandaşlara, Türkiye’nin farklı yerlerinden gönderilen yardımlar düzenli bir şekilde ulaştırılıyor.

Yaşanan sel felaketinin ardından Türkiye’nin birçok noktasından gönderilen ev eşyaları, Kastamonu’daki depolarda toplandıktan sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinesinde selde eşyaları zarar gören aileler tek tek aranıyor.

Ailelerin talepleri alındıktan sonra, ihtiyaçları evlerine ulaştırılıyor. Ailelerin, koltuk takımından televizyona, mutfak eşyalarından halıya, sandalyeden sehpaya, yataktan küçük çocuk beşiğine kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Jandarma Genel Komutanlığının da destek verdiği çalışmalarda eşyalar evlere taşındıktan sonra taşınan eşyaların kurulumu Mehmetçik ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli tarafından yapılıyor. Bu kapsamda Abana, Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde selden eşyaları tamamen zarar gören 548 hane tespit edildi. Tespit edilen 548 hanenin ihtiyaç listeleri oluşturuldu ve eşya zararı nispetinde nakdi yardım yapıldı. Şu ana kadar talepler doğrultusunda 82 haneye eşya yardımı yapıldı.

Sosyal yardımların koordinasyonunda görevli Eskişehir Günyüzü Kaymakamı Burak Akeller, yaptığı açıklamada devletin vatandaşın her ihtiyacını karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Vatandaşın her an yanında olduklarını vurgulayan Akeller, “Selin olduğu ilk günden itibaren sahada, barınma, giyinme gıda gibi ihtiyacın temini noktasında birçok mülki idari amirimiz görevlendirildi. Bizler de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından arkadaşlar, jandarma ve gönüllülerimizle ayni yardımların koordinasyonları, temini ve vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlıyoruz.” dedi.

Sel felaketinden kardeşinin evinin zarar gördüğünü anlatan Adem Aksoy ise, “Erkek kardeşim selden mağdur oldu. Eşyalarının geldiğini söylediler, kendi evde olmadığı için yardıma geldim. Devletimizden Allah razı olsun. En incesinden en büyüğüne kadar her türlü ihtiyacı karşılandı. Bizi en çok etkileyen 5 aylık çocuğu vardı onun için beşik göndermişler. Hiçbir şekilde mağdur duruma düşmediler. Devletimin gücü büyük Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/selzedeler-yeni-esyalarina-kavusuyor/

REKLAM ALANI