Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Yeni Azerbaycan Partisi, Azerbaycan siyasi arenasına yeni bir soluk getirdi”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Yeni Azerbaycan Partisi, Azerbaycan siyasi arenasına yeni bir soluk getirdi”
REKLAM ALANI
21.11.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva – Azerbaycan

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “Yeni Azerbaycan Partisi, Azerbaycan siyasi arenasına yeni bir soluk getirdi”, diye – tarihe not düştü.

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Bugün, 21 Kasım tüm meslektaşlarımız tarafından sevinçle kutlanıyor. Büyük sempati toplayan ve gerçek bir halk partisi haline gelen Yeni Azerbaycan Partisi’nin kuruluşunun üzerinden artık 29 yıl geçtiğini belirtmek isterim.” – Dedi.

Milletvekili – “Dolayısıyla yakın geçmişe bakarsak, partinin kuruluş döneminin karmaşık bir tarihsel ve siyasi durumla örtüştüğünü görebiliriz. Elbette partinin kurucusu milli lider Haydar Aliyev’in zorlu ve şanlı mücadeledeki rolü halk ve devlet nezdinde yadsınamaz, hizmetleri çok büyüktü. Azerbaycan’da devletin güçlendirilmesi ve demokratik ilkelerin yerleştirilmesi, demokratik, laik bir devlet inşa sürecinin başarıyla uygulanması elbette büyük lider Haydar Aliyev’in adıyla ilişkilidir. Ulu Önder Haydar Aliyev’in siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın her alanında yaptığı çalışmalar, günümüz Azerbaycan’ını gelişme yoluna sokmuştur, faaliyetleri ve kişiliği Azerbaycan tarihinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bağımsız bir devlet fikri, Azerbaycan’ın yeni tarihinde Haydar Aliyev’in adı ve kişiliği ile bağlantılıdır.
Büyük lider Haydar Aliyev’in kurduğu Yeni Azerbaycan Partisi’nin Azerbaycan siyasi paletine yeni bir soluk getirdiği bir gerçektir. Bugün, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in önderliğinde partimiz, Güney Kafkasya’daki en güçlü siyasi güç olarak kendini kanıtlamıştır. YAP, Azerbaycan’ın kalkınmasında aktif olarak yer almaktadır. Yeni Azerbaycan Partisi büyük sempati topladı ve gerçek bir halk partisi oldu.
Hiç şüphesiz Azerbaycan tarihine unutulmaz ve görkemli bir gün olarak giren 21 Kasım 1992, sadece yerli partimizin sosyo-politik yaşamında değil, aynı zamanda cumhuriyetimizde yeni bir tarihi başlangıç noktası olarak kabul edilmektedir. Milli lider Haydar Aliyev’in fikirleri, öngörüsü ve kararlılığı sonucu kurulan Yeni Azerbaycan Partisi, Azerbaycan’ın sosyo-politik hayatına girmiş ve böylece Azerbaycan tarihinde yeni bir dönem başlamıştır. Azerbaycan siyasi ortamındaki en güçlü ve en müteşekkil siyasi güç olan Yeni Azerbaycan Partisi’nin büyüklüğünün açık bir göstergesi, toplumun tüm sosyal çıkarlarını temsil etmesidir. Bugün, YAP’ın kavramsal stratejik programında Azerbaycan halkının istekleri, toplumun sosyo-ekonomik talepleri ana hattını oluşturmaktadır.”- Söyledi.
Milletvekili – “Evet, Yeni Azerbaycan Partisi 29 yıldır ilkelerini korumakta, bu çok sevindirici. Yeni Azerbaycan Partisi, gerçek adımları ve yetenekli kadrosuyla uzun yıllardır yorulmadan halka hizmet etmektedir. Bir partinin gücü, siyasi süreçteki önemli rolü, katılımı ve zaferi ile ölçülür. Partinin gücü ideolojisinde, halkın sempatisini ve sevgisini kazanmasında, geniş bir toplumsal tabana sahip olmasında ve parlak seçimler kazanmasında yatar. Siyasi süreçteki liderlik, Yeni Azerbaycan Partisi’nin daha da güçleneceğini ve daha büyük bir siyasi güç olacağını bir kez daha gösteriyor.
Yeni Azerbaycan Partisi’nin kurulmasının ülkemizin sosyo-politik hayatında önemli bir olay olduğunu büyük bir gururla söyleyebilirim. Parti, ulusal lider Haydar Aliyev’in belirlediği siyasi rotaya bağlı olan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in liderliğinde güvenle ilerliyor. Geçtiğimiz yıllarda Azerbaycan’ın siyasi ve ekonomik bağımsızlığı daha da güçlendi ve ülkemizin uluslararası arenadaki konumu güçlendi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in izlediği politika ülkemize büyük prestij kazandırmış ve Azerbaycan bölgede lider konumuna gelmiştir.
Belirtmek gerekir ki, yaklaşık 30 yıldır işgal altındaki topraklarımızın Ermeni işgalcilerden temizlenmesi, 29 yıllık Yeni Azerbaycan Partisi’nin siyasi çizgisinin gücünü bir kez daha kanıtlamıştır. 29 yıllık tarihin başarılarını sıralamakla yetmez. İnanıyorum ki, Partinin kurucusu, büyük lideri Haydar Aliyev ve değerli halefi Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in Yeni Azerbaycan Partisi’ndeki faaliyetlerini tam olarak yansıtacak bir belgesel Filmi çekilecek ve gelecek üyelerimiz Partinin şanlı yolundan her zaman gurur ve ilgiyle haberdar olacaklardır.”-Dedi.
Tüm YAP üyelerini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim. Yeni Azerbaycan Partisi, tüm üyeleri için dünün, bugünün ve yarının partisidir. Bu her zaman böyle olacaktır.

REKLAM ALANI