Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Son toplantılar Azerbaycan’ın işbirliğine açık bir ülke olduğunu bir kez daha kanıtladı”

Milletvekili Meşhur Memmedov , “Son toplantılar Azerbaycan’ın işbirliğine açık bir ülke olduğunu bir kez daha kanıtladı”
REKLAM ALANI
02.12.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “Son toplantılar Azerbaycan’ın işbirliğine açık bir ülke olduğunu bir kez daha kanıtladı”, diye – tarihe not düştü.

Milletvekili Meşhur Memmedov «Son günlerde dünyanın gündeminde olan Soçi toplantısının ardından Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi, uluslararası gündemin en çok tartışılan olaylarından biri oldu. Ayrıca her uluslararası etkinlik, konunun ele alınması ve ülkelere sunulan fırsatların sunulması açısından ayrı bir önem taşımaktadır.

Böylece Zirve’de yapılan konuşmalarda Zafer Bayramı’nın yarattığı gerçeklerin büyük umutlar vaat ettiği vurgusu, başarılı politikamızın amaçlılığını ve geleceğe uygun hesaplandığını bir kez daha teyit etti.” – Dedi.
Milletvekili – “Zirvede, Başkomutan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ülkenin 44 günlük II Karabağ Savaşı yaşamasına rağmen ve kurtarılmış topraklarımızda büyük çaplı restorasyon ve inşaat çalışmalarına rağmen sürdürülebilir kalkınmanı ve dünyayı kasıp kavuran caronavirüs enfeksiyonuyla mücadeleye yönelik tedbirlerin güçlendirilmesi de somut rakamlarla vurgulandığını belirtmek isterim.” – Söyledi.
M.Memmedov – “Ayrıca Zirvenin diğer önemli noktalarından biri olarak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengezur Koridoru’nun açılmasının bölgeye getireceği yeniliklerden bahsetti: “Zengezur koridoru artık gerçek oluyor. Bu yeni ulaşım altyapısı Doğu-Batı ve Kuzey-Güney koridorlarının önemli bir parçası olacak. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler bu koridoru kullanacak.”
Soçi görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Aliyev’in Ekonomik İşbirliği Teşkilatı kürsüsünden Zengezur koridorunun gerçeğe dönüştüğünü açıklaması, ülkemizin son yıllarda Avrasya’nın en önemli ve güvenilir ulaşım ve lojistik merkezlerinden biri haline geleceğini gösteriyor. Zengezur koridorunun gerçekleştirilmesi, bölgede ulaşım sektörünün gelişimi için yeni fırsatlar yaratacaktır.
Azerbaycan’ın katıldığı ve başlattığı projelerin devletler ve halklar arasında bir köprü rolü oynadığını vurgulamak isterim.” – Diye belirtti.
Milletvekili – “Aynı zamanda bölgenin ekonomik kalkınması karşılıklı işbirliği zemininde daha da hızlandırılacaktır. Hükümetler arası bir bölgesel teşkilat olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın temel amacı, üye devletlerin ve bir bütün olarak bölgenin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktır.
Böylece Aşkabat Zirvesi’nde tartışılan güncel konular, ancak çabaların birleştirilmesi ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın mevcut fırsatlarının daha etkin kullanılmasıyla hedeflere yüksek düzeyde ulaşılabileceğini bir kez daha kanıtladı.
Kuşkusuz ortak çabalar, deneyim alışverişi ve ortak adımlar olmadan tek başına gelişme ve ilerleme sağlamak mümkün değildir. Azerbaycan işbirliğine açık bir ülkedir. Bu bağlamda Bakü’de faaliyete geçecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Araştırma Merkezi’nin kurumun etkin işleyişini sağlamak için gerekli desteği sağlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda hedeflerin gerçekleşmesine de büyük katkı sağlayacaktır.” Dedi.

REKLAM ALANI