Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

MEHMET TAŞ ` DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

MEHMET TAŞ ` DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
02.12.2021
A+
A-

Profesyonel Gayrimenkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü Siyasetçi Hayır Sever İş Adamı Mehmet Taş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Taş, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir gündür.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birisi de o ülkenin dezavantajlı grupları olarak bilinen yaşlıları, hastaları ve tüm engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı altyapı, sosyal ve kültürel, eğitim, iş, sağlık, barınma ve destek hizmetleri gibi kamusal hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesidir.

İnsanı merkez alan ve bütün hizmet sunumlarında insanı önceleyen, “İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın” anlayışıyla hareket eden ve insanı “Yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyet ve köklü geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin hizmetinde olmaya, onları mutlu ve memnun etmeye, onları hayatın her sahasına dahil edip, yaşamlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz.

Şunu gururla ifade etmek isterim ki; Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve hayat kalitelerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda fevkalade artmış ve değişen şartlara uygun olarak da artmaya devam etmektedir.

Devletimizin bu alanda yaptığı düzenleme ve çalışmaların yanı sıra, onları eğitim, sanat ve spora teşvik etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmak, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak ortak görevimizdir.

Hepimiz, onların desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Onların, spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dâhil olmak üzere hayatın her alanında zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırmaktadır.

Son olarak; hiçbir engelin seçim olmadığını, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu özel günde düzenlenen etkinliklerin, yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığı arttırmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI