Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi’nin 58’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde vurguladı: “Egemenliğimiz ve devletimiz, varlığımızın yegâne teminatıdır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi’nin 58’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde vurguladı: “Egemenliğimiz ve devletimiz, varlığımızın yegâne teminatıdır”
REKLAM ALANI
19.03.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi’nin 58’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde vurguladı: “Egemenliğimiz ve devletimiz, varlığımızın yegâne teminatıdır”

19.03.2022 17:43
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi’nin 58’inci yıl dönümünde bu direnişlerde şehit düşenleri anma amacıyla düzenlenen törenlere katıldı.

Gaziveren ve Çamlıköy Direnişi’nin 58’inci yıl dönümü nedeniyle ilk tören, Gaziveren Şehitler Anıtı önünde düzenlendi.

İkinci tören ise, Çamlıköy Şehit Emin İzzet büstü önünde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar törenlerde yaptığı konuşmada, dün Türk milleti için çok önemli bir tarih olan “18 Mart Şehitler Günü” nedeniyle KKTC’de törenler düzenlendiğini belirterek, “Kalbimiz Çanakkale’deydi” dedi ve kahraman Mehmetçiklere rahmet diledi, gazilere şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ulu Önder Atatürk’ün tarih sahnesinde gösterdiği liderlikle gerçekleşen Büyük Çanakkale Zaferi’ne işaret ederek “Biz de büyük Türk ulusunun kopmaz bir parçası olarak destansı direnişimiz ile burada bir devlet, bir cumhuriyet sahibiyiz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının da bağımsızlığı, özgürlüğü, egemenliği, vatan sevgisini şiar edindiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Anadolu’daki başarı ve İstiklal Savaşı’nın kazanılmasının Kıbrıs Türk halkına ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Gaziveren ve Çamlıköy’de yapılan tüm katliamların Kıbrıs Türk tarihinde yerini aldığını belirtti ve “Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum; tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yaşanan acıları unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimizi unutmayacağız.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Doğu Akdeniz’de Mavi Vatan’da hak ve hukukumuzun korunmasının önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar; barış, güvenlik ve huzurun devamı için sürdürmekte olduğumuz mücadelemizi ve devletimizi şehitlerimiz sayesinde dünyaya haykırabildiğimizi söyledi.

Barış, güvenlik ve huzur içerisinde yaşamak için Anadolu’da verilen şehitler gibi Kıbrıs Türk halkının şehitler verdiğini, bedeller ödediğini, acılar çektiğini, göçler yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, şehitler sayesinde egemen bir halk olarak devlet sahibi olduğumuzu söyledi.

Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçmeyeceğimize vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, devletimizi yaşatmanın öneminin altını çizdi.

“Egemenliğimiz ve devletimiz, varlığımızın yegâne teminatıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, devletimize ve egemenliğimize sahip çıkarak bir antlaşma olacaksa ancak yan yana yaşayan iki devletin iş birliği ile olabileceğini dünyaya haykırmaya devam edeceğimizi vurguladı.

“Ne mutlu bize ki Anavatan Türkiye her daim bu mücadelemizde yanımızdadır” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Ukrayna-Rusya savaşına atıfta bulunarak; “Burada güvenlik içinde yaşamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha paylaşıyoruz” dedi.

“Bu halk çok şeyler başardı, KKTC bir başarıdır” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, çok acılar çekildiğini ve bedeller ödendiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Tatar; “Kıbrıs Türk halkı burada barış, huzur, güvenlik içerisinde yaşamak istiyor. Bizim kimseyle bir meselemiz, derdimiz yok” dedi.

Federal temelde bir anlaşmanın, garantör ülke Anavatan Türkiye’nin, Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi ve Kıbrıs Türk halkının azınlık hakları ile uzun vadede varlığının tehlikeye girmesi demek olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar; milli, ulusal çıkarların sıfırlanmasıyla Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması hedefinin dolaylı olarak hayata geçirileceğini söyledi. “Böyle bir şeye biz evet diyemeyiz, demeyeceğiz” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Tatar; bu mücadelede, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin son Antalya Diplomasi Forumu’nda olduğu gibi hep yanlarında olduğunu belirtti.

Yeni siyasetin Türkiye’nin de tam desteğiyle dünyanın gündemine taşındığının altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devletinin egemen bir devlet olarak yaşayacağını sözlerine ekledi.

Törenlere Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, bazı bakanlar ve milletvekilleri, siyasi parti, muharip dernek, kurum, kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenler, protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasıyla başladı; ardından saygı duruşu, saygı atışı ve bando eşliğinde İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi.

Şiirlerin de okunduğu törenler, dua okunmasıyla sona erdi.

 

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-gaziveren-ve-camlikoy-direnisinin-58inci-yil-donumu-9557

 

 

REKLAM ALANI