Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’nin 2022 yılı başkanlar kurulu toplantısına katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’nin 2022 yılı başkanlar kurulu toplantısına katıldı
REKLAM ALANI
19.11.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’nin 2022 yılı başkanlar kurulu toplantısına katıldı

“Her Türk, mutlaka hayatında bir kez KKTC’yi ziyaret etmeli”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği’nin Girne Lord Palace Hotel’de düzenlenen 2022 yılı başkanlar kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, uluslararası temaslarda ve müzakerelerde her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı Tatar, onların bakış açısının ve düşüncelerinin Kıbrıs’a da ivme kazandırdığını belirtti.
Bütün bunların, KKTC’nin de gelişmekte olduğunu gösterdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’taki varlığımızı Anavatan Türkiye’nin verdiği destekle artırabildiğimizi sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Tatar sözlerini şöyle sürdürdü; “20 Temmuz 1974’te Mehmetçik adaya çıkmasaydı, Kıbrıs’ta tek bir Türk bile kalmayacaktı. Burası bir Yunan adası olacaktı. KKTC’yi güçlendirmek için canla başla çalışılmaktadır. Siz, buradaki iş insanlarıyla ortaklık yapabilirsiniz ve gelişmelere bağlı olarak esnafımız ve sanatkârımızla çeşitli yatırımlarla yeni hizmetler sunma imkânına sahipsiniz.

Özellikle turizmde, önümüzdeki yıllarda çok büyük gelişmeler olacaktır. KKTC ilgi odağı olmaya devam edecektir. Yeni havalimanımız tamamlandıktan sonra KKTC’ye çok sayıda turist gelecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC için umut verici gelişmeler yaşanacaktır.
Biz büyük Türk milletinin kopmaz bir parçasıyız. İşin özü budur. 50 yıldan fazla bir antlaşma olsun diye müzakere yapıldı.
Fakat federal çatı altında bir antlaşma, çoğunluğun azınlığı yöneteceği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin garantörlük hakkının ortadan kalkması, Türk askerinin adadan çekilmesi ile bizi 1974 öncesine götürmeleri ve buradaki Türklüğün sonunun başlangıcı anlamına gelmektedir.

Bu adanın kuzeyindeki Türk devletinin yaşayabilmesi, ulusal menfaatlerimiz bakımından kritik öneme sahiptir. Yeni siyasetimiz, iki ayrı devletin iş birliği ile bir antlaşmanın olacağıdır. Biz bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkilerimiz son yılların en iyi noktasına gelmiştir. Buradaki davanın güçlenebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin kamuoyunun, KKTC’nin arkasında olması, 1950’ler ve 1960’larda Türkiye’de ‘ya taksim ya ölüm’ sloganlarını atan o zamanın gençliğinin heyecanını, bizim gençlerimize de aşılamak hepimizin temennisidir. Her Türk, mutlaka hayatında bir kez KKTC’yi ziyaret etmeli. Bize sahip çıkan ülke Anavatan Türkiye’dir. KKTC’ye sonuna kadar sahip çıkmalıyız.”

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-antalya-esnaf-ve-sanatkarlar-odalar-birliginin-2022-10436

 

 

REKLAM ALANI