Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili ve MYK Başkanı Tahir Budaqov’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili ve MYK Başkanı Tahir Budaqov’u kabul etti
REKLAM ALANI
25.12.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili ve MYK Başkanı Tahir Budaqov’u kabul etti

“Tarihimiz, geçmişimiz, bu coğrafyadaki varlığımız ve daha güçlü olabilmemiz için, bu münasebetlerin geliştirilmesi, yakınlığımızın daha da artması en büyük temennimizdir”

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili ve MYK Başkanı Tahir Budaqov’u kabul ederek görüştü.

Kabulde yaptığı konuşmada, kendisine yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e sevgi ve saygılarını iletti.
KKTC’nin 2023 yılında 40. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, yıllar geçtikçe devlet yapısının güçlendiğini söyledi.

Kendilerini hep Türk dünyasının bir parçası olarak gördüklerini, Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti ile olan özel ilişkilerini “bir millet üç devlet” şeklinde ifade ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar; “Tarihimiz, geçmişimiz, bu coğrafyadaki varlığımız ve daha güçlü olabilmemiz için, bu münasebetlerin geliştirilmesi, yakınlığımızın daha da artması en büyük temennimizdir” diye konuştu.
Dünyanın KKTC’ye uyguladığı izolasyon ile ambargoların kaldırılması ve geleceğe umutla bakılabilmesi için mücadele verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, değişen konjonktürle KKTC’nin bölgede artan öneminin daha da artacağını kaydetti.

“Tüm Türk dünyasının bir parçası olan KKTC’yi güçlendirmek ve yaşatmak, milli birliğin daha da ileriye götürülmesi için sizin desteğinize ihtiyacımız var” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabulünün, KKTC’nin statüsünü yükselttiğini hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Tatar; “Bu üyelik bizim için çok önemlidir. Çünkü bunlar aşama aşama örülen ve bizim varlığımızı geleceğe taşıyacak önemli siyasi kararlardır” diye konuştu.
Azerbaycan ile her zaman özel bir ilişkileri olduğunu, Azerbaycan’a her zaman destek verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Karabağ’da şehit düşenlere Allah’tan rahmet dileyerek gazilere de şükranlarını sundu.

Kıbrıs milli davasının esasında bir Türklük davası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye’nin her zaman hem ekonomik hem de siyasi olarak yanlarında olduğunu dile getirdi ve Kıbrıs’ın tarihiyle ilgili bilgiler aktardı. Cumhurbaşkanı Tatar Azerbaycan ile olan ilişkilerini ileriye taşımanın, kendileri için bir mutluluk kaynağı olduğunu da ifade etti.

Budaqov: “KKTC’nin elde ettiği başarılar bizi mutlu ediyor”

Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili ve MYK Başkanı Tahir Budaqov da konuşmasında, KKTC’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişkilerin tarihi köklere dayandığını kaydeden Budaqov, Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadele sonucunda bir devlet kurmasının ve elde ettiği başarıların, kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
KKTC’yi daha da yüceltecek adımların atılmasını ve KKTC ile Azerbaycan arasındaki ilişkinin geliştirilmesini umut ettiklerini dile getiren Budaqov, bu ziyaretin bundan sonra daha da geliştirilecek iş birliklerinin ilk adımını oluşturduğunu vurguladı.

Kurtulmuş: “Yeni bir dönemin başlangıcı”
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise, KKTC’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek her geldiğinde KKTC’nin biraz daha geliştiğini görmenin, kendileri için bir iftihar meselesi olduğunu söyledi.

Kurtulmuş; “Allah Kıbrıs Türklerini KKTC’ye ilelebet payidardık versin. Muzaffer bir halk olarak buradaki varlığınızı kıyamete kadar sürdürmenizi temenni ediyoruz. Biz ‘bir millet ve üç devletiz.’ Bu kardeşliği, bütün imkânları seferber ederek daha da kuvvetlendireceğiz” diyerek devletler arasında olan ilişkileri, siyasi partiler arasında da geliştirmenin yararlı olacağını söyledi.
Bugünkü ilk adımın gelişmesi ve Türk dünyasının diğer siyasi partilerinin de katılımıyla daha geniş bir birlikteliğe ulaşması yönündeki umudunu dile getiren Kurtulmuş, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliğin, KKTC için önemli bir adım olduğunu kaydederek; “Bu üyelik aynı zamanda bundan sonra KKTC’nin tanınması bakımından da yeni bir dönemin başlangıcıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hediye teatisi yapıldı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-ak-parti-genel-baskan-vekili-numan-kurtulmus-10520

 

 

REKLAM ALANI