Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı
REKLAM ALANI
15.07.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı

15.07.2022

“Kıbrıs Türk halkının da güvenliğini etkileyecek tehlikeli bir süreçten geçildi”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü çerçevesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle bu sabah Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Tatar ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri’nin anıta çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi.

Konuşmaların ardından dua okundu. Tören, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

“Milli iradeye darbe vurulmak istendi”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütünün sinsi ve dış güçler tarafından desteklenen ve yönetilen darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni karıştırmak, milli iradeye darbe vurulmak istendiğini belirterek Kıbrıs Türk halkının da güvenliğini etkileyecek tehlikeli bir süreçten geçildiğini kaydetti.

Türkiye’nin güvenliği için o günden bugüne tedbirler alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının da barış, huzur ve güvenliği için tedbirlerin çok önemli olduğunu söyledi.

“Çok dikkatli olunmalı”

FETÖ terör örgütüne karşı KKTC makamlarının da tedbir aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, dış güçlerin çalışmalarının devam edebileceği endişesiyle çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bugün şehitlerin anılmasının yanı sıra zaferin de sevincini paylaştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin güvenlik kuvvetlerinin cesur ve dahiyane çalışmaları ile darbe girişiminin bastırılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tekrar güvenliğe kavuşturulmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

“Güney Kıbrıs’tan da, ‘keşke darbe başarılı olsaydı da biz bayrağımızı Girne’de semalara çekseydik’ diye açıklamalar vardı”

15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü başarılı olsaydı Kıbrıs’taki Türk askerinin Mersin’e çekilmesi gibi haberler geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar; “Güney Kıbrıs’tan da, ‘keşke darbe başarılı olsaydı da biz bayrağımızı Girne’de semalara çekseydik’ diye açıklamalar vardı” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Tatar; “Çok büyük bir tehlikeyi atlatmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

“15 Temmuz Kıbrıs için de çok önemli bir tarih”

15 Temmuz’un Kıbrıs için de çok önemli bir tarih olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, 15 Temmuz 1974’te Rum-Yunan ikilisinin, Yunanistan’daki cunta ve EOKA iş birlikçilerinin darbesiyle Akdeniz’de ikinci Helen Cumhuriyeti’nin ilan edilmek istendiğini belirtti. Anavatan Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklı hakkı ile 20 Temmuz’da Mehmetçiğin adaya adım attığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “O günden bugüne Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığı, özgürlüğü ve hürriyeti içerisinde yaşamaya devam ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de ve Kıbrıs’ta hakkı, hukuku, gelecekle ilgili planları ve umutları darbelemek için yapılan sinsi çalışmaları asla unutmayacaklarını vurgulayarak şehitlere rahmet diledi. Güçlü Türkiye Cumhuriyeti ile Doğu Akdeniz’de KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının barışı, huzuru ve esenliği için yapılan çalışmaları kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, gazilere ve Türkiye halkına selamlarını iletti.

 

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-15-temmuz-demokrasi-ve-milli-birlik-gunu-10007

 

 

REKLAM ALANI