Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

“Bosna Hersek’te Ayrılıkçı Söylemlerin Kimseye Faydası Olmadığını Değerlendiriyoruz.

“Bosna Hersek’te Ayrılıkçı Söylemlerin Kimseye Faydası Olmadığını Değerlendiriyoruz.
REKLAM ALANI
28.12.2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Saraybosna’da Konuştu: “Bosna Hersek’te Ayrılıkçı Söylemlerin Kimseye Faydası Olmadığını Değerlendiriyoruz.

 

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Bosna Hersek Savunma Bakanı Sifet Podzic gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

“Değerli dostum” diye hitap ettiği Bakan Podzic’e gösterdiği samimi ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Bakan Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman belirttiği gibi Bosna Hersek halkı bizim için bir bütün. Balkanların bir parçası olan Türkiye olarak burada Bosna Hersek’in istikrarı ve bütünlüğüne çok önem veriyor, değerli görüyoruz.” diye konuştu.

Bakan Podzic ile gerçekleştirdikleri görüşmenin son derece yapıcı ve samimi geçtiğini dile getiren Bakan Akar, Bosna Hersek’in Avrupa Atlantik kurumları ve NATO ile olan ilişkilerini, entegrasyonunu desteklediklerini vurguladı.

Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bosna Hersek ile savunma güvenlik konuları başta olmak üzere ilişkilerimizi diğer alanlarda geliştirmek için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Savunma sanayi alanında da elimizdeki imkânlar çerçevesinde Bosna Hersek ile her türlü iş birliğine ve desteğe hazır olduğumuzu dostum Sayın Bakan’a ifade ettim. Bosna Hersek’te ayrılıkçı söylemlerin kimseye faydası olmadığını değerlendiriyoruz. Bosna Hersek halkını bir bütün olarak görüyoruz. Durumları yakından takip ediyoruz. İlgili tarafları olabildiğince makul, aklıselimle düşünmeye ve ihtiyatlı hareket etmeye davet ediyoruz. Mevcut, olası problemlerin de görüşmeler yoluyla, barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesinin özellikle Bosna Hersek halkı için çok yararlı olacağına inanıyoruz. Talep edildiğinde burada arabuluculuk dâhil her konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu da bilmenizi istiyorum.”

Bakan Akar, sözlerinin sonunda Bosna Hersek halkının yeni yılını da kutladı.

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/27122021-67028

 

REKLAM ALANI