Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman °C

Bakan Soylu Özbekistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sn. Pulat Bobojonov İle Bir Araya Geldi

Bakan Soylu Özbekistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sn. Pulat Bobojonov İle Bir Araya Geldi
REKLAM ALANI
02.06.2021
A+
A-

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu Özbekistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sn. Pulat Bobojonov İle Bir Araya Geldi

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ile resmi çalışma ziyareti kapsamında ülkemizde bulunan Özbekistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sn. Pulat Bobojonov arasında ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

Heyetler arası görüşmenin ardından Sn. Soylu ve Sn. Bobojonov, Kolluk Eğitim İşbirliği Protokolü’ne katıldı. İmza töreninde konuşan Sn. Soylu, “Cumhurbaşkanları arasında atılan adımlar iki ülke ilişkilerini ve aynı zamanda iki ülke konularını olumlu şekilde hareketlendirmiştir. 2018’de Özbekistan’a yapılan ziyarette de hem Bakan Sn. Bobojonov’un ev sahipliğine hem Özbekistan’a buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhurbaşkanlarımızın başkanlığında bakanlığımızı da ilgilendiren hususlarda yapılan anlaşmalar, İçişleri bakanlıkları arasında çok önemli adımların atılmasını ve ilişkilerin geliştirilmesini sağlamıştır” dedi.

Bakan Sn. Bobojonov’a, heyetine ve Özbekistan’a FETÖ ile mücadelede ortaya koydukları kararlılık dolayısıyla teşekkür eden Sn. Soylu, şöyle konuştu:

“Gerek güvenlik iş birliği gerek terörle mücadele gerekse de düzensiz güç konularında fikir alışverişinde bulunduk. Anlaşmalarımızın ve ortak ilişkilerimizin nasıl yürüdüğünü değerlendirdik. Önümüzdeki dönemde birlikte hareket etme irademizi de ortaya koyduk. 20’ye yakın başlıkta ortak hareket etme iradesini gerçekleştirdik. Eğitimden ortak teknoloji ve siber güvenliğe kadar birçok alanda irademizi teyit ettik. Bakan Sn. Bobojonov’a, heyetine ve Özbekistan’a FETÖ ile mücadelede ortaya koydukları kararlı irade sebebiyle teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Güvenlik ve suçla mücadele ile kolluk birimlerimizin eğitimleri alanındaki iş birliğimizin hukuki zeminini güçlendirecek protokolleri mevkidaşımla birlikte imzalayacağız.”

Konuşmaların ardından Kolluk Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/bakanimiz-sn-suleyman-soylu-ozbekistan-cumhuriyeti-icisleri-bakani-sn-pulat-bobojonov-ile-bir-araya-geldi

REKLAM ALANI